Anne-Jan Hoogland exposeert op 12 en 13 maart

Anne-HooglandRegio – Allround kunstenaar Anne-Jan Hoogland exposeert op 12 en 13 maart. Kort over de Nederlands -Duitse grens, in Neugnadenfeld nabij Nieuw Schoonebeek.

Als beroepsfotograaf had hij ruim 35 jaar zijn eigen fotobedrijf en fotolab in Alkmaar. Daarna volgde hij lessen en workshops in interieurvormgeving, aquarelleren en zilversmeden. Verder specialiseerde hij zich in het maken van bronzen sculpturen en glaswerken. Zo werd hij een allround kunstenaar.

Hoogland combineert zowel glas als brons om figuratieve en abstracte sculpturen te maken van dieren, natuurlijke elementen en landschappen. Ook maakt hij decoratieve objecten, schalen en abstracte vormen. Zo ontstaan er unieke staande- en wandobjecten voor binnen- en buitengebruik. Met stevige standaards/sokkels van doorzichtig acryl, Azobé hardhout, RVS of steen.

Zijn glassculpturen maakt hij met behulp van de glasfusiontechniek, waarbij verschillende lagen gekleurd glas bij hoge temperaturen tot 800 graden Celsius aan en met elkaar versmelten in een speciale glasoven. Het resultaat van het kunstwerk is één kleurrijke laag. Hij stelt de compositie samen met verschillende soorten glas, zoals fusion glas, glas met regenboogeffecten, hightech gecoat glas voor reflectie of iriserend glas. Door te spelen met verschillende lichtinvallen krijgen de werken een heel eigen dynamiek, waarbij de kleuren tot ‘leven’ komen en, afhankelijk van de kijkhoek, van kleur veranderen en een bijzondere dynamiek creëren.

Expositie

Op zaterdag en zondag 12 en 13 maart van 12.00 tot 17.00 is alle glaskunst, bronzen beelden, digitale fotografie, sieraden en aquarellen te bezichtigen en iedereen is welkom op de tentoonstelling in de Karl-Domke-Strasse 3 in Neugnadenfeld. Vlakbij Nieuw-Schoonebeek. Zie ook op facebook: Anne-Jan Hoogland.

 

AH-ART
Anne-Jan Hoogland
Karl-Domke-Straße 3
49824 Ringe – Neugnadenfeld (vlakbij Nieuw-Schoonebeek)

website: www.ah-art.nl
e-mail: info@ah-art.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!