Vrijwilligerstekort bedreiging voortbestaan Drenthe Loopfestijn

Klazienaveen – Het startschot voor het Drenthe Loopfestijn heeft inmiddels 36 keer geknald en daarmee mag dit hardloopevenement met recht een begrip in Klazienaveen en omstreken worden genoemd. Komt er nog een editie 37?

Jarenlang is het Drenthe Loopfestijn georganiseerd door een kleine leuke groep enthousiaste vrijwilligers waarvan ook bestuursleden. Tijdens het evenement zelf werd dit bestuur altijd ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Het Drenthe Loopfestijn was ondergebracht in Stichting Drenthe Loopfestijn en de organisatie werkte vanuit deze stichting.

dalend aantal vrijwilligers

Helaas heeft de organisatie de laatste jaren het aantal vrijwilligers zien afnemen en ook het aantal bestuursleden van de stichting is de laatste jaren gedaald. Ondanks diverse pogingen om nieuwe bestuursleden te vinden is het niet gelukt om voldoende aanvulling te krijgen. Het bestuur heeft dan ook moeten besluiten dat het met het huidige aantal bestuursleden niet haalbaar is om een volgende editie van het Drenthe Loopfestijn te organiseren. De organisatie van het evenement is een intensieve klus en met een te kleine groep vrijwilligers is het geen doen om een dergelijk evenement goed te organiseren.

dankbaar

Het huidige bestuur wil een ieder die in de afgelopen 36 edities op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het slagen van dit hardloopevenement hartelijk bedanken. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: “zonder vrijwilligers en sponsoren, geen Drenthe Loopfestijn”. Om toch een volgende Drenthe Loopfestijn mogelijk te maken en voor Klazienaveen te behouden is er contact opgenomen met het bestuur van Loopgroep Klazienaveen.

Gesprekken met Loopgroep Klazienaveen

Op dit moment worden intensieve gesprekken gevoerd tussen beide besturen. Daarna worden de leden van de Loopgroep geraadpleegd voordat een besluit tot eventuele overname genomen kan worden. Wij hopen dat de Loopgroep Klazienaveen kans ziet om dit topsportevenement in Klazienaveen te behouden en hopen dat zij daarbij alle hulp en medewerking gaat krijgen van vrijwilligers en sponsoren die wij als organisatie al die jaren hebben genoten.