Lezingen ‘100 jaar voetbalpassie Zwartemeer’

Klazienaveen/Zwartemeer/Nw-Dordrecht – In aansluiting op de onlangs geopende tentoonstelling 100 jaar voetbalpassie bij Zwartemeer ‘ Van hoogveen via betaald voetbal naar nu’ organiseert Museum Collectie Brands enkele lezingen en vraaggespreken met prominenten uit de voetbalwereld.

Hierin staan voetbalpassie, persoonlijke ervaringen in het (prof)voetbal, scouting en de verschillen tussen voetbal in het heden en verleden centraal. Deze lezingen en vraaggesprekken zullen in de periode november t/m maart plaatsvinden. De datums voor de eerste twee lezingen zijn inmiddels bekend:

‘ De koers van FC Emmen’ 

Een vraaggesprek tussen oud-voetbalcommentator Evert ten Napel en Ronald Lubbers voorzitter van FC Emmen.
Wanneer: Zondag 7 november 14:00 uur, inloop vanaf 13:30 uur.

‘Voetballen in Zuidoost-Drenthe van betaald voetbal in 1960 tot amateurvoetbal nu’

Piet Pruim en André Mulder gaan in gesprek.
Wanneer: Zondag 19 december 14:00 uur, inloop vanaf 13:30 uur.

Meer lezingen

Begin 2022 zullen de overige lezingen en vraaggesprekken worden aangekondigd waaronder ook jeugdlezingen. Vanwege de verwachte belangstelling zullen de bijeenkomsten niet in het museum zelf plaatsvinden. Deze vinden plaats op een andere locatie in Nieuw-Dordrecht, een steenworp afstand van het museum.Kerk-Nw-Dordrecht-De-Rank-web
Museum Collectie Brands is voor deze gelegenheid een samenwerking aangegaan met de Hervormde Kerk in Nieuw-Dordrecht, oftewel het Witte Kerkje. Deze locatie aan de Vastenow nr. 3, biedt ruimte aan een groter publiek en maakt dat op de dagen dat de lezingen en vraaggesprekken plaatsvinden het museum zelf volledig toegankelijk blijft voor bezoekers.

Aanmelden

Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via de website van het museum of door tijdens openingstijden te bellen naar 0591-393400. De entreeprijs bedraagt €7,50 voor volwassenen en €6,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Hierbij is 1 consumptie inbegrepen. Het entreegeld dient op de dag van de activiteit in contacten bij binnenkomst te woorden voldaan. Bij grote belangstelling wordt een wachtlijst gehanteerd, dus raden wij geïnteresseerden aan om zich tijdig aan te melden. Bij de bijeenkomsten worden de aanwezigen actief gecontroleerd op het bezit van een coronatoegangsbewijs, hetzij via de coronacheck app op de smartphone of een op papier geprinte QR-code. Hoewel de 1,5 meter afstandsregel is komen te vervallen, verzoeken wij aanwezigen vriendelijk om rekening met elkaar te houden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!