Gratis parkeren in Emmen centrum

Emmen – Van 25 oktober tot en met 6 november kunnen bezoekers gratis parkeren in het centrum van Emmen. Op deze dagen is parkeren gratis in en op alle parkeergarages en –terreinen (met uitzondering van P-Zuid).

Wethouder René van der Weide van parkeren legt namens het college uit waarom de gemeente deze geste naar de ondernemers en bezoekers doet:
“Vorig jaar hadden we afgesproken om een periode gratis parkeren aan te bieden, omdat het zware tijden voor ondernemers waren door de corona-maatregelen. Door de lockdown/sluiting van detailhandel
ging dit toen niet door. Het nieuwe winkelseizoen is nu gestart. Als vriendelijk gebaar naar de ondernemers en de bezoekers van Emmen centrum, bieden we een periode gratis parkeren aan. Emmen centrum biedt voldoende ruimte om op gepaste afstand van elkaar inkopen te doen. We vertrouwen erop dat bezoekers van het centrum aandacht blijven houden voor de corona-maatregelen.”

Jos Schomaker, bestuurslid Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad, is blij met het gebaar van de gemeente. “We zijn als ondernemers altijd in gesprek met de gemeente. Natuurlijk stonden zij ook vaak machteloos tegenover de gevolgen het coronavirus. We zien nu dat het gelukkig weer de goede kant op
gaat in het centrum met de winkels en horecagelegenheden. Het is goed om te zien dat men bereid is om in overleg met de ondernemers deze actie te willen ondernemen”.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!