Heren 1 Bedrocks laten punt liggen op Meerdijk

Emmen – Bedrocks Heren 1 heeft zich zondag te kort gedaan in de thuiswedstrijd tegen The Blokes uit Veendam en laten een punt liggen op Sportpark Meerdijk, eindstand 8-8.

De Emmenaren hielden al rekening met een lastige wedstrijd tegen The Blokes. The Blokes zijn al jaren achtereen kampioen in deze klasse en ook dit seizoen nog steeds ongeslagen. Net als voorgaande wedstrijden begonnen de Bedrocks met werper Davey Paulussen op de heuvel en catcher Robin Brandjes achter de plaat.

Robin Brandjes (r) DSC03014001
Robin Brandjes (r)

Verdedigend stond het bij de Emmenaren weer goed met onder meer lastige vangballen van de outfielders Benjamin Houthuyzen en Bart Jan van der Toom. Rechtsvelder Colin Ramakers maakte nog een klasse dubbelspel door de bal in het rechtsveld te vangen en de loper op één uit te gooien. In de eerste inning namen de Veendammers een 0-1 voorsprong.

Marijn Mast DSC03065004
Marijn Mast

In de gelijkmakende slagbeurt namen de Bedrocks de leiding door een 2-honkslag van korte stop Marijn Mast en een honkslag van eerste honkman Kilian Alderlieste.

Kilian Alderlieste DSC03154006
Kilian Alderlieste

De tweede inning werd een korte voor de Emmenaren. Ondanks een 2-honkslag van Benjamin Houthuyzen werd er niet gescoord terwijl de Veendammers wel een run wisten te maken.
In de derde inning sloegen beide teams drie man binnen en kwam de tussenstand op 6-5. In de hectische slotfase werden twee spelers van The Blokes het veld uit gestuurd wegens het onsportief bejegenen van de prima leidende umpire Erik Vos.

Colin Ramakers (Sliding) DSC03286003
Colin Ramakers (Sliding)

De Bedrocks bleven ondanks alle consternatie goed en geconcentreerd spelen maar wisten toch niet te voorkomen dat de The Blokes nog op gelijke hoogte kwamen. Eindstand 8-8. Met nog drie wedstrijden te spelen blijven de Emmenaren aan de leiding in de competitie.

 

Programma Meerdijk

Zaterdag 25 september
14.00 uur Aspiranten – Knights Leek
Zondag  26 september
11:00 uur Heren 2 – Cubs Hardenberg

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!