Aspiranten en pupillen Bedrocks succesvol in uitwedstrijden

Emmen – Zowel de aspiranten als de pupillen van de Emmer Bedrocks waren  succesvol in uitwedstrijden in Drachten en Groningen en namen de winst mee naar huis.

De Bedrocks aspiranten, koploper in hun competitie, speelden zaterdag 12 september in Drachten tegen de nummer twee Drachten Diamonds. De eerste twee inningen gingen gelijk op. Bedrocks pitcher Pim Bekkering noteerde 6 keer drie slag en kreeg twee honkslagen tegen. De Diamonds pitcher wierp 5 keer drie slag, kreeg een honkslag tegen, maar liet ook de honken vollopen door vier wijd. Zijn veld hielp hem door de laatste uit te maken, maar hij was veel meer pitches nodig om dit resultaat te bereiken, stand 0-0.

Dit aantal pitches bepaalde de wedstrijd. In de derde inning was de Drachtster pitcher na een keer drie slag en twee runs tegen door zijn maximaal aantal te gooien ballen heen en moest hij de bal doorgeven aan zijn reliever (vervangende pitcher). De Bedrockers scoorden nog twee keer. In de gelijkmakende slagbeurt voor Drachten werd het voor de Emmer pitcher Bekkering ook moeilijk, ondanks een drieslag moest hij toestaan dat de honken volliepen waarna hij aangaf dat zijn arm op was. Met alle honken vol moest Jeffrey Koster (grote foto) zijn taak overnemen. Geen gemakkelijke opgave en helaas moesten de Bedrocks ook een punt tegen toestaan, 1 – 4. De vierde en laatste inning scoorden de Bedrocks nog een punt en moesten ze de Diamonds in de gelijkmakende slagbeurt alleen van het scoren afhouden om de winst mee naar Emmen te nemen.

Lisanne Mol DSC07836004
Lisanne Mol

Koster nam goed de leiding van de verdediging, wierp twee keer drie slag, en een geslagen bal werd goed verwerkt door tweede honkvrouw Lisanne Mol die door de aangooi op Pim Bekkering, die het eerste honk had overgenomen, voor de laatste uit van de wedstrijd zorgde, eindstand 1 – 5. Hierdoor komen de Bedrocks aspiranten vier punten voor te staan in de competitie en zo zien de coaches Bennie Mol en Erik Vos het als een uitdaging met hun team ongeslagen kampioen te worden.Aspiranten DSC08619001

Pupillen

De Bedrocks pupillen speelden zaterdagochtend 12 september in Groningen tegen Caribe pupillen 2.

Annabelle Robben DSC06962005
Annabelle Robben

De Bedrocks gingen voortvarend van start en namen door honkslagen van Huib Boshart en Annabelle Robben een 3-0 voorsprong. Caribe kon daar in hun eerste slagbeurt slechts 1 run tegenover zetten. In de tweede inning scoorden Bedrocks keer en Caribe niet, 4-0. In de derde inning scoorden de Bedrocks door een aantal goede honkslagen en actief honklopen 5 punten.

Madelief Robben DSC07034006
Madelief Robben

Hoogtepunt was een keiharde tweehonkslag van Madelief Robben die daarmee twee punten binnensloeg. In de laatste slagbeurt wist Caribe nog 2 keer te scoren. Het resultaat was een 9-3 overwinning voor jongste Bedrocks honkballers en een zeer tevreden coach duo Benjamin Houthuyzen en Tim Robben.Pupillen Bedrocks DSC07696002

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!