T/m 12 september Week van Lezen en Schrijven

Regio – Kom in actie tegen laaggeletterdheid! T/m 12 september is het ‘Week van Lezen en Schrijven’. Ook Sedna organiseert activiteiten op dit gebied.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Drenthe gaat het om 12% van de volwassenen.

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar, minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de ‘Week van Lezen en Schrijven’. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Ook Welzijnsorganisatie Sedna doet dit jaar mee aan de themaweek in diverse wijken en dorpen van gemeente Emmen.

Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Ook in Emmen zetten Sedna, de gemeente, bibliotheken, scholen en bedrijven zich in om extra aandacht te schenken aan laaggeletterdheid.

Activiteiten

Zo organiseert Sedna morgen op 9 september om 15.30 uur een ‘Letter-vossenjacht’ in Wijkcentrum Angelslo. De letters die worden opgehaald vormen een woord. Wie het woord heeft gevonden, krijgt een code. Met deze code kan een kluis geopend worden. Met de muntjes die in de kluis liggen, kunnen deelnemers iets lekkers kopen bij een kraampje.

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich samen met een ouder of begeleider aanmelden door een mail te sturen naar taalvoorhetleven@sednaemmen.nl.

Woensdagmiddag, vandaag 8 september, kunnen kinderen in het Brinkenhoes (Mantingerbrink 140, Emmen) terecht van 14.00 uur tot 15.00 uur voor een gezellig middag. Hier worden spelletjes georganiseerd, er wordt voorgelezen en ieder kind krijgt een boek mee naar huis. Aanmelden is niet nodig.

Een overzicht met alle activiteiten is terug te vinden in de agenda op de website van Sedna.

www.sednaemmen.nl.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!