Historische wandeling “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland” volgeboekt. Startpunt gewijzigd!

Klazienaveen – De historische wandeling met het thema “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland” is tot de laatste plaats toe helemaal volgeboekt. Het startpunt is gewijzigd en is nu bij The Corner.

De jaarlijkse historische wandeling van Historisch Klazienaveen dat gehouden word op zondag 19 september, is tot op de laatste plaats toe helemaal volgeboekt. Dat schrijft de organisatie van Historisch Klazienaveen.

Wijziging startpunt

De wandeling wordt gehouden op zondag 19 september aanstaande. We verzamelen vanaf 13.00 uur bij The Corner, en niet bij De Witte Olifant zoals eerder aangekondigd.

Met originele Amerikaanse schoolbus

Het thema van deze editie is “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland.” Het startpunt is intussen gewijzigd: De wandeling die gehouden wordt op zondag 19 september aanstaande, is het vanaf 13.00 uur verzamelen bij The Corner in Klazienaveen, en niet bij De Witte Olifant zoals eerder aangekondigd.
Daar wordt koffie gedronken en daarna worden de deelnemers met een originele Amerikaanse schoolbus naar de plaats gebracht waar evangelist Willem de Weerd in januari 1904 uit de tram stapte om vervolgens naar Klazienaveen-Noord te lopen. Willem de Weerd begon zijn werk op zondag 3 april 1904 en ging hiermee door tot aan zijn dood op 28 januari 1946.

Hoewel de tocht zes kilometer is, wordt er slechts twee kilometer gewandeld. De rest van de afstand wordt afgelegd met de bus. Mensen die minder valide zijn kunnen de gehele tocht met de bus afleggen. Onderweg vertelt een gids van Historisch Klazienaveen over van alles wat er onderweg is te zien.

De-weerd-kerk__2226
Wiecher Heuving in de Veenkerk Klazienaveen-Noord

In Klazienaveen-Noord staat de Veenkerk open ter bezichtiging en vertelt Wiecher Heuving over het leven van evangelist Willem de Weerd. Ook wordt in de Veenkerk koffie gedronken. De terugreis naar Klazienaveen wordt in de bus afgelegd en aan het eind van de tocht wordt stilgestaan bij het graf van Willem de Weerd.

Het evenement vindt op een Corona veilige manier plaats.
De belangstelling voor dit evenement is bijzonder groot en is intussen tot de laatste plaats toe volgeboekt. Er is ook al een grote wachtlijst opgebouwd. Alsnog aanmelden voor dit uitstapje heeft volgens Historisch Klazienaveen geen zin meer.

Startpunt:
The Corner Diner / Eetcafé Zus & Griet
Jonkheer M.W.C. de Jongestraat 14
7891 KN Klazienaveen
Tel: 0591 312 743

error: De inhoud van deze website is beschermd !!