“Kerken met Vaart” zondag 12 september

Regio – Het is inmiddels alweer ruim een jaar geleden dat de protestantse kerken van Zwartemeer, Klazienaveen, Erica en Nieuw-Amsterdam Veenoord een nieuwe beweging startten: ‘Kerken met Vaart’.

Samen sta je sterker en kun je meer beweging en vaart maken. Het is de bedoeling laagdrempelige activiteiten aan te bieden waar mensen (kerkelijk of niet-kerkelijk) plezier en vreugde aan beleven. Het afgelopen Coronajaar maakte ‘Kerken met Vaart’ in de weken voor Kerst, Pasen en Pinksteren een ‘serie vespers’  die online te volgen waren.

Moment van bezinning

Nu er ook fysiek weer meer mogelijk is, wordt het seizoen feestelijk gestart op zondag 12 september met het thema ‘Uw Koninkrijk kome’. Op deze zondag zijn de Zuiderkerk en de Noorderkerk in Nieuw-Amsterdam, het Kruispunt in Erica, de Eben-Haëzerkerk in Klazienaveen en protestantse gemeente Zwartemeer open tussen 10.00 en 12:30 uur. In al deze kerken is een klein moment van bezinning met onderdelen die normaliter een onderdeel van een reguliere kerkdienst vormen.

Daarnaast is er iets van koffie/thee op het kerkplein en is er genoeg ruimte voor ontmoeting. Om 13.00 uur is er een gezamenlijke afsluiting met eten rondom de Eben-Haëzerkerk in Klazienaveen. Hartelijk welkom: voor soep wordt gezorgd. Zelf graag een lunchpakketje meenemen.

Het is de bedoeling individueel of met een groepje alle kerken te bezoeken per fiets of met de auto, als een soort pelgrimsroute. Ook zal er een (Amerikaanse school)bus rijden om mensen te vervoeren. Het is ook mogelijk om één kerk even binnen te lopen. Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen.

Toegang: gratis, vrije gift voor de onkosten. Wel graag even opgeven (is niet verplicht). Dit kan via: scriba.pg.erica@gmail.com

Adressen van de locaties:
Noorderkerk Nieuw Amsterdam, Vaart Noordzijde 139
Zuiderkerk Nieuw Amsterdam, Vaart Zuidzijde 86
Kruispunt Erica, Verlengde Vaart 64a
Eben-Haëzer Klazienaveen, Langestraat 76
Protestantse gemeente Zwartemeer, Verl. Van Echtenskanaal NZ 33

Alles met inachtneming van de dan geldende hygiëneregels aangegeven vanuit het RIVM. Op deze zondag worden er foto’s en videobeelden gemaakt die mogelijk worden gepubliceerd.

(Foto: archief Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!