Dit jaar ook fietsen met Walk4Energy op 3 oktober

Oranjedorp – Walk4Energy 2021 dit jaar ook op de fiets! Zolang de maatregelen met het oog op Covid-19 niet veranderen gaat de Walk4Energy op zondag 3 oktober door.

Walk4Energy ziet er dit jaar iets anders uit dan andere jaren. Zo zal er geen grote tent aanwezig zijn, en treden er geen bandjes op. Echter de routes zijn er zeker niet minder om. Dit jaar wordt er een andere richting op gewandeld langs kanalen, vijvers, schouwpaden, bos, heide en velden en onderweg zal er water en fruit uitgedeeld worden.

En dit jaar kunnen ook diegenen die niet van wandelen houden meedoen. Er kan namelijk dit jaar voor het eerst ook gefietst worden. Er is voor deze groep deelnemers een mooie fietsroute van 25 kilometer uitgezet. Om doorgang van het evenement mogelijk te maken betekent het echter wel dat er starttijden gehanteerd moeten worden.

Dit houdt in dat de verschillende afstanden op de volgende tijdstippen zullen starten:
6 kilometer: tussen 12.00 en 13.00 uur
12 kilometer: tussen 11.00 en 12.00 uur
18 kilometer: tussen 10.00 en 11.00 uur
25 kilometer: tussen 9.00 en 10.00 uur

De fietsdeelnemers starten tussen 13.00 en 14.00 uur. Het evenement wordt dit jaar om 9.00 uur geopend door burgemeester van de gemeente Emmen, Eric van Oosterhout.

Parkeren

Auto’s kunnen geparkeerd worden op de Kollingsveenweg. Vanaf de parkeerplaats is het nog een klein eindje lopen naar het startpunt bij dorpshuis d’Aole Turfstee. Gedurende de gehele dag rijdt er ook een treintje op en neer tussen de parkeerplaats en het startpunt. Deelnemers die op de fiets komen kunnen hun fiets parkeren tegenover het dorpshuis.

Aanmelden en deelnamekosten

Opgave voor het evenement is dit jaar verplicht. Deelnemers kunnen zich aanmelden via walk4energy21@gmail.com. De deelnamekosten zijn €7.50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €5.=. Ook de finish is bij dorpshuis d’Aole Turfstee. Voor alle deelnemers is er na afloop erwtensoep en daarnaast ligt er een deelnameherinnering klaar.

Het evenement wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe en Frisse Start Emmen.

(Foto: archief Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!