Fase twee sloop Biochron begonnen

Emmen/regio – De tweede fase van de  sloop van het voormalige Biochron van het oude dierenpark in het Rensenpark is begonnen. Nu is het binnenwerk in de kelders aan de beurt.

De oude bovengrondse gebouwen zijn intussen gesloopt en gaat sloopaannemer Bork verder met het het binnenwerk. Dat betekent dat in de kelders de nog aanwezige vloerbedekking, plafondafwerking,
betimmeringen, installaties, enzovoort verwijderd worden. Dit werk duurt zeker tot eind oktober.

Nieuwe bestemming kelders

De kelders van het voormalige Biochron in het Rensenpark krijgen een nieuwe bestemming als onder meer expositieruimte voor het Centrum Beeldende Kunst Emmen (CBK Emmen). In totaal is er 2200 vierkante meter ruimte beschikbaar. Naast het CBK Emmen komt er in een later stadium wellicht ook ruimte voor andere initiatieven op het gebied van kunst en cultuur. Het bovengrondse terrein wordt te zijner tijd ingericht als een nieuw entreegebied van het Rensenpark waardoor de aansluiting op het centrum van Emmen verbeterd wordt.

In maart van dit jaar is sloopaannemer Bork al gestart met het slopen van de bovengrondse gebouwen en was kort voor de zomer afgerond. In de vrijgekomen ruimte achter de hekken is nu een expositie te zien met foto’s van Jan Niks van het kunstwerk Broken Circle/Spiral Hill dat dit jaar 50 jaar bestaat. Vanaf eind september is ook een audiotour beschikbaar.

Ontwerpen

Inmiddels is architectenbureau AAS uit Groningen begonnen met het ontwerp van de nieuwe kelderruimten en het ontwerp voor de inrichting van de entreezone. Naar verwachting zijn deze ontwerpen eind dit jaar gereed. In de komende tijd zal de vrijgekomen bouwplaats gebruikt worden voor activiteiten van het CBK Emmen: zo gaan scholieren samen met een kunstenaar aan de slag met de bouwhekken en zijn er tot de herfstvakantie creatieve sessies voor kinderen bij het CBK Emmen in het Rensenpark. In de tweede helft van 2022 en in 2023 worden de kelders verbouwd en wordt de nieuwe entreezone ingericht.