Festerica sluit zich op in Glazen Huis: “Help us keep on Rockin’!”

Erica – Festerica, het jaarlijkse festival voor opkomende rockbands uit de regio Zuidoost-Drenthe, komt van 9 tot en met 12 september met een livestream vanuit een Glazen Huis.

De organisatie draait tachtig uur onafgebroken verzoekplaten tegen een donatie om het voortbestaan van het festival veilig te stellen. Daarnaast zijn er optredens van diverse artiesten te zien.

Vier dagen in het Glazen Huis

Van donderdag 9 september 12:00 uur tot en met zondag 12 september 20:00 uur sluiten de organisatieleden van Festerica zich als DJ op in het Glazen Huis op het festivalterrein ‘achter de manege’ op Erica. Meerdere bands die de afgelopen acht jaar hebben opgetreden op het festival hebben al toegezegd hun kunsten te vertonen tijdens deze livestream. Ook zijn er verschillende culturele optredens op het gebied van taal en theater.

Flinke domper

Het festival kan vanwege de corona maatregelen voor het tweede jaar op rij geen doorgang vinden. Onlangs zette burgemeester Eric van Oosterhout een streep door een groot aantal festivals in de Gemeente Emmen. Dit mede vanwege een tekort aan inzetmogelijkheden bij de politie.

Voor de organisatie natuurlijk een flinke domper, omdat de voorbereidingen al in volle gang waren. De organisatie hoopt met het draaien van verzoekplaten geld op te halen, zodat het festival de komende jaren wel opnieuw georganiseerd kan worden.

Festerica ontstond acht jaar geleden toen een vriendengroep uit Erica een eigen festival op poten zette. Het festival richt zich op lokale opkomende bands en vindt plaats in de bossen bij het dorp. Jaarlijks trekt het festival ongeveer duizend bezoekers.

De verrichtingen van de DJ’s in het Glazen Huis zijn te volgen via een livestream op de website: www.festerica.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!