Historische wandeling met thema “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland”

Klazienaveen – De jaarlijkse historische wandeling van Historisch Klazienaveen wordt gehouden op zondag 19 september. Het thema van deze editie is “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland.”

De start van deze wandeling is vanaf 13.00 uur bij De Witte Olifant.
Daar wordt koffie gedronken en daarna worden de deelnemers met een originele Amerikaanse schoolbus naar de plaats gebracht waar evangelist Willem de Weerd in januari 1904 uit de tram stapte om vervolgens naar Klazienaveen-Noord te lopen. Hij begon zijn werk op zondag 3 april 1904 en ging hiermee door tot aan zijn dood op 28 januari 1946.

Hoewel de tocht zes kilometer is, wordt slecht twee kilometer gewandeld. De rest wordt afgelegd met de bus. Mensen die minder valide zijn kunnen de hele tocht met de bus afleggen. Onderweg vertelt een gids van Historisch Klazienaveen over van alles wat er onderweg is te zien.

In Klazienaveen-Noord staat de Veenkerk open ter bezichtiging en vertelt Wiecher Heuving over het leven van evangelist Willem de Weerd. Ook wordt in de Veenkerk koffie gedronken. De terugreis naar Klazienaveen wordt in de bus afgelegd en aan het eind van de tocht wordt stilgestaan bij het graf van Willem de Weerd.

Het evenement vindt op een Corona veilige manier plaats.
De kosten voor deze unieke historische reis bedragen slechts 5 euro (incl. koffie) per persoon. Aanmelden voor de historische wandeling kan via de website www.historischklazienaveen.nl.

Wat: Historische wandeling
Wanneer: zondag 19 september, aanvang 13.00uur
Vertrek: De Witte Olifant
Deelnamekosten: 5,= incl. koffie

(Foto: archief Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!