Site pictogram Klazienaveen Lokaal

Winst Bedrocks H1 in tweede competitiewedstrijd

1-Davey-Paulussen-DSC03602W

Emmen/Leek – Na een afgelasting en een vrij weekend stond afgelopen zondag 18 juli pas de tweede competitiewedstrijd voor Bedrocks H1 op het programma. Ook deze tweede wedstrijd werd met winst afgesloten.

Vakanties

Net als in de eerste wedstrijd waren, ditmaal in Leek, de Knights H1 de tegenstanders. Met precies negen man, door vakanties misten de Bedrocks en viertal spelers, begonnen de Bedrocks verdedigend sterk. Met Davey Paulussen als startend werper en catcher Robin Brandjes achter de plaat werden de eerste drie slagmensen terug naar de bank verwezen. De Bedrocks kregen wel drie man op de honken maar wisten niet te scoren.

In de tweede inning had pitcher Paulussen het iets lastiger en scoorden de Knights twee runs. De Bedrocks kwamen in de 3e inning goed terug en scoorden drie runs. Tot aan de 5e inning werd er van beide kanten niet meer gescoord en bleef het spannend. In de 5e en 6e inning raakten de Bedrocks op stoom en werden er maar liefst 10 runs gescoord. De Knights konden daar maar 2 runs tegenover stellen. Eindstand 4 – 13.

Beste slagmannen aan Emmer zijde waren met vier hits in vier slagbeurten en Julian Berns met in vijf slagbeurten twee honkslagen en twee 2-honkslagen.

Heren 2

Het tweede seniorenteam ontving zondag de Cubs uit Hardenberg, de return van de eerste wedstrijd die het team van Albert Ramakers 27 juni in Hardenberg speelde en met 27-0 zwaar klop kreeg. In Emmen leek het de zelfde kant op te gaan, aangezien de stand na de eerste inning 1-16 was. Maar tot verbazing van vriend en vijand wisten de Emmenaren zich knap terug te knokken tot een 17-17 eindstand.

Aspiranten

Na vier wedstrijden op rij gewonnen te hebben begonnen de aspiranten ’s middags om drie uur de uitwedstrijd tegen Knights uit Leek.
De vorige wedstrijd tegen Knights was thuis met 12-4 gewonnen, maar in het honkbal geeft dat geen enkele garantie, dus werd in de spelersbus de wedstrijd al driftig voorbeschouwd door enkele spelers.

Bij het honkbal mag de uitspelende ploeg als eerste aan slag beginnen, en daar werd door de Bedrockers gretig gebruik van gemaakt. Hoewel de eerste twee slagmensen met drie slag “aan de kant gezet werden” met drie slag door de goed werpende pitcher van Knights kregen de volgende slagmensen toch vat op hem met twee honkslagen en een punt, waarna de Leekster werper de controle wat verloor, wat resulteerde in twee keer vier wijd en het volgende punt. Hierna kwamen weer twee honkslagen die een volgend punt binnen sloegen, waarna een beetje te enthousiast honklopen afgestraft werd door Knights op de thuisplaat, 0-4.

Verdedigend stond Jeffrey Koster op de heuvel voor de Bedrocks en die wilde ook wel wat laten zien na the perfect game van Pim Bekkering de vorige week. Ook hij begon in zijn eerste inning met three up, three down. De eerste na een actie van drie naar een, daarna twee keer drie slag! Stand nog steeds 0-4.

Al tijdens de tweede inning moesten de Knights de eerste pitcher wisselen vanwege het maximaal aantal ballen die een pitcher mag werpen bij jeugd wedstrijden om de armen te sparen en dat deze spelers ook bij de senioren nog veel kunnen werpen, maar op dat moment hadden de Bedrocks al geprofiteerd met een punt. Ook de tweede pitcher werd getrakteerd op de slagkracht van Emmen met een honkslag , een drie honkslag en drie punten, 0-8.

Hoewel de Emmer pitcher twee keer een slagman “moest laten lopen wegens vier wijd heeft gooide Koster de inning toch op slot door ook drie keer drie slag te werpen en dus geen punt toe te staan.
Aan slag , en honklopend verliep de volgende inning niet goed voor de Bedrocks, doordat er te nonchalant werd gelopen en twee man uitgemaakt werden terwijl ze wel het honk hadden gehaald.

De Emmer pitcher Jeffrey Koster, die door scherp werpen nog lang niet aan zijn aantal ballen zat mocht minimaal nog een inning werpen, en deed dat met de kwaliteit die hij heeft! Drie keer drie slag! Het was duidelijk dat de laatste inning aangebroken was, de jeugd speelt in het honkbal anderhalf uur, maar ook de tweede Leekster pitcher kon niet verder, dus was het voor de Bedrocks tijd om weer aan een andere bal te wennen, wat ze goed af ging. Vier honkslagen, en evenveel hit by pitch (waarbij de pitcher per ongeluk de slagman raakt), een homerun van Jonas Binnenmars verzekerden vijf punten. In de laatste gelijkmakende inning moest Koster na een keer drie slag geworpen te hebben een honkslag toestaan, maar gooide daarna met twee keer drie slag de Emmer honkballers naar de overwinning. Eindstand 0 -13!

Na vijf wedstrijden staan de Bedrocks nog steeds ongeslagen bovenaan in de competitie!

Pupillen

De Emmer pupillen wisten in Apeldoorn met 13-6 te winnen van WSB.

Programma Meerdijk

Zaterdag 24 juli a.s. 11:00 uur: Aspiranten – Northern Stars Leeuwarden
Zondag 25 juli 11:00 uur: Bedrocks 2 – Blue Devils

(Foto’s Bert Springer)

Mobiele versie afsluiten