Watersport-Hotspot aan Grote Rietplas

Regio – Watersport-Hotspot aan Grote Rietplas! De kogel is door de kerk! Nog deze zomer gaat de kersverse roeivereniging DRV34 van start!

DRV34 (Drentse Roei Vereniging) is een essentieel onderdeel van de te vormen ‘Watersport-Hotspot’ aan de Grote Rietplas. De ‘Watersport-Hotspot’ wordt dit jaar gevormd door Watersport Drenthe (zeilen en kanoën), DRV34 (roeien) en de Reddingsbrigade Zuid Oost Drenthe (reddingzwemmen).

Uitgaande van de gevoerde gesprekken tot aan nu, mag er vanuit gegaan worden dat in 2022 er ook een surfvereniging gevestigd gaat worden aan de Grote Rietplas. En daarmee hoeft het niet op te houden geeft het bestuur van DRV34 aan, gemotoriseerde watersport is helaas uitgesloten.

De eerste boten van DRV34 liggen klaar, de aanmeldingen blijven binnenstromen en het budget is – met behulp van de gemeente Emmen – rond. Ook is de aannemer zo goed als klaar om het terrein voor 1 juli aan te passen en de containers (grotendeels) in te graven.grote-rietplas-2019

Container gezocht

Het enige wat nog ontbreekt is een goede tweedehands container van 40ft/12 meter waar onze boten veilig in kunnen worden opgeslagen. De DRV34 komt dan ook erg graag in contact met iemand die – direct of indirect – de verse roeivereniging aan een container kan helpen. Er mag worden gebeld, geappt (0621874369) of gemaild. We horen het erg graag!

En omdat DRV34 de ‘Watersport-Hotspot’ graag in gezamenlijkheid tot ontwikkeling willen brengen, is er ruimte voor vrijwilligers en of bestuursleden, die samen met de initiatiefnemers mooie dingen willen bedenken en realiseren. En dat hoeft zich niet te beperken tot watersport!

E-mail:  Jaap Hof – Voorzitter DRV34

Mobiel: 06 – 218 74 369