Stem ook op een lokaal initiatief voor de Waarderingsprijs 2021

Regio – Dit jaar reikt de gemeente Emmen voor de tweede keer de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.

Stemmen voor de Waarderingsprijs

Ook nu kan er weer gestemd worden op een viertal kanshebbers. Bij de
gemeente zijn acht verschillende initiatieven ingeleverd. Een jury heeft uit deze 8 goede initiatieven 4 kanshebbers kandidaat gesteld. Inwoners kunnen tot en met 30 juni stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs 2021.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Ook in coronatijd zijn er mooie initiatieven uitgewerkt. Of misschien wel juist door corona waardoor mensen meer thuis zaten en meer oog hadden voor hun naaste omgeving. Je ziet de betrokkenheid in onze hele gemeente. Meerdere dorpen hebben een initiatief ingeleverd. Uit de acht inzendingen heeft de jury er vier uitgekozen. Vorig jaar is er meer dan 700 keer gestemd. Ik roep onze inwoners op om ook deze keer te gaan stemmen. Biodiversiteit Oranjedorp was de winnaar van de eerste waarderingsprijs. Ik ben benieuwd wie de opvolger wordt!”

Vier initiatieven

De jury heeft vier initiatieven gekozen:

1. Ouderen en het Griendtsveenpark. Twee dagen per week komen thuiswonende ouderen uit de omgeving van het Griendtsveenpark
naar het park in Erica.

2. Kerstverhaal van Jozef en Maria vertaald naar het leven van nu in door vrijwilligers in Emmercompascuum .

3. Boerenkatjes. In Schoonebeek zetten twee vrijwilligers zich in om het grote aantal boerenkatten te verminderen.

4. Natuurgebied De-Veenstee Klazienaveen-Noord.  Een ontmoetingsplaats in de natuur voor jong en oud door Plaatselijk Belang Klazienaveen Noord.

Hoe werkt het stemmen?

Elke inwoner van de gemeente Emmen kan stemmen op één initiatief. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,-. De bekendmaking van de winnaar is tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het najaar. Stemmen kan digitaal of op papier. Inwoners die op papier willen stemmen kunnen bellen met telefoonnummer 14 0591 of een formulier ophalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Meer informatie is te vinden op gemeente.emmen.nl/waarderingsprijs.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!