Muur van Emmen 48 meter NAP is geopend

Emmen/Emmerschans – De Muur van Emmen is geopend. De nieuwe (fiets) uitdaging op de oude vuilstortplaats van de gemeente Emmen, trok gelijk veel belangstelling.

De gemeente heeft eenrichtingsverkeer ingevoerd op De Muur van Emmen, dit om de kans op ongevallen te verminderen. De in 1984 gesloten, ruim 23 meter hoge oude vuilstortplaats, ligt ruim 48 meter boven NAP.Muur-van-Emmen_00784 Muur-van-Emmen_00778Het gebied is intussen al flink onder handen genomen, de oude wandelpaden zijn opgeknapt, de verrotte houten trap naar de top is weg, ook de groenvoorziening is aangepakt.Muur-van-Emmen_00792

Dit alles op het initiatief van twee sportliefhebbers en ondernemers, Ben Timmermans en Bert Fuhler. De twee initiatiefnemers willen nu ook nog een koffiecorner met een uitkijkpunt en een rodelbaan realiseren. Muur-van-Emmen-2021-1
De gemeente Emmen stopte 725.000 in het project en de provincie stelde een half miljoen beschikbaar. (Foto’s opening: Jans Jagt)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!