Oriëntatieloopevenement ‘Jukola Relay’ in Finland is verplaatst

Buitenland – Rondom de Poolcirkel vind dit jaar het Oriëntatieloopevenement ‘Jukola Relay’ plaats in de Finse plaats Rovaniemi. Het evenement is verplaatst naar 21 en 22 augustus 2021. De plaats Rovaniemi is ook bekend als de officiële woonplaats van de kerstman.

Naast het unieke sportevenement is er in Rovaniemi dan veel en veel meer te beleven. Onderaan in het artikel staat een directe link naar de officiële website waar alle informatie te vinden is.

Het is  ’s werelds grootste Poolcirkel oriëntatieloopevenement, de ‘Jukola Relay’.  Het grote loop- en oriënteersportevenement zou aanvankelijk in 2020 plaatsvinden, maar is vanwege de coronapandemie verplaatst van de in eerste instantie geplande datum in juni 2021, naar 21 en 22 augustus 2021. Tot de wijziging van het schema is in goed onderling overleg besloten door de organiserende club Ounasvaaran Hiihtoseura (Ounasvaara Ski Cub), de Jukola leading team, en de Finse Orienteering Federatie.

De organisatoren nemen een goed overwogen besluit met het verplaatsen van het evenement van juni naar augustus , maar het sluit goed aan bij de geest van de Jukola.  “De Jukola-geest weet niet van opgeven zodat ook de geregistreerde teams naar Rovaniemi kunnen komen”, zegt de voorzitter van het Jukola-leidende team, Juhani Sihvonen.

Martti Anttila, wedstrijddirecteur van de poolcirkel Jukola, benadrukt dat de organisatoren nauw zullen blijven samenwerken met de lokale gezondheidsdiensten om een veilige gezondheids oriëntatieloopevenement te kunnen garanderen. “Wij zullen de ontwikkeling van de coronavirussituatie in de komende maanden volgen” benadrukt Anttila.

Voor meer informatie bezoek de website (Engelstalig)