Nederlandse sportkampioenen Esmee van der Tuuk en Sem de Lange gehuldigd

Regio – Sportkampioenen Esmee van der Tuuk (zwemmen) en Sem de Lange (motorcross) zijn de afgelopen week gehuldigd voor hun sportieve inzet en resultaten.

De huldigingen werden verricht door wethouder René van der Weide. Beiden werden eind 2020 Nederlands kampioen met hun sportactiviteiten.

Nederlands Kampioen Estafette

Esmee van der Tuuk is 12 jaar en woont in Emmen. Esmee werd op 27 september 2020 in Eindhoven samen met haar zwemteam Nederlands Kampioen Estafette in de categorie junioren 2. Esmee traint bij ZPC Hoogeveen.Huldiging-zwemster-Esmee-van-der-Tuuk
Esmee: “De voorbereidingen voor het kampioenschap waren door
corona anders dan anders maar gelukkig heeft het goed uitgepakt. Tijdens het kampioenschap op 27 september moesten we vier verschillende estafettes zwemmen en daar komt een overall kampioen uit. Heel blij dat we met de gouden medaille naar huis zijn gegaan.”

Nederlands Kampioen motorcross

Sem de Lange is 16 jaar en woont in Weiteveen. Sem werd op 12 oktober 2020 in Westerbork Nederlands Kampioen motorcross in de categorie 125 cc.Huldiging-motorcrosser-Sem-de-Lange
Sem: “Voor dit kampioenschap heb ik vanaf november 2019 tot aan de wedstrijd op 12 oktober hard getraind. Heel blij dat ik met de titel van Nederlands Kampioen naar huis ben gegaan.”

Geweldige prestatie

René van der Weide: “Deze huldigingen zijn even anders dan normaal, maar we hebben toch een mooie manier gevonden om Esmee en Sem te huldigen. Ondanks de lockdown en een aangepast trainingsschema hebben deze twee sporters een geweldige prestatie geleverd. Je moet er heel veel voor en doen en laten, en daar heb ik enorm veel waardering voor.”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!