Maud Wesseling uit Weiteveen winnaar Kindermenu 2.0 Emmen

Weiteveen – Maud Wesseling uit Weiteveen heeft de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0 gewonnen.

De ‘vrolijke risotto’ van Maud behaalde dit jaar de meeste punten. In totaal zijn er veertien gezonde gerechten bedacht en bereid door basisscholen, kinderopvangorganisaties en kinderen individueel.

gezonde streekproducten

Chef kok Rob Pijpstra van Parc Sandur beoordeelde dit jaar de gerechten schriftelijk op samenstelling, kleur, smaak, creativiteit en presentatie. Vanwege corona was het niet mogelijk om live langs te komen en de gerechten te proeven.

“Ik ben blij met de inzendingen en enthousiaste deelname van basisscholen, kinderopvangorganisaties en kinderen aan de kookwedstrijd. Het is belangrijk dat kinderen weten wat gezonde streekproducten zijn en hoe je daar heerlijke gerechten mee kunt bereiden” aldus wethouder Robert Kleine. Samen met chefkok Rob Pijpstra heeft hij afgelopen donderdag Maud in het zonnetje gezet. Dit gebeurde op het schoolplein van de St Franciscusschool in Weiteveen samen met de klas van Maud.

Prijzen

Het winnende recept “vrolijke risotto” komt op de menukaart van restaurant Parc Sandur. Ook krijgt de volledige klas van Maud een kookworkshop aangeboden door chef kok Rob Pijpstra. De workshop zal plaatsvinden in Parc Sandur. Alle overige winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden uiteindelijk gebundeld in een inspirerend kookboek.

Kindermenu 2.0

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggetes óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden basisscholen, kinderopvang én ouders uit om samen met de kinderen mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!