Zomertijd! Lekker doorslapen, of gaat u de klok vooruitzetten?

Klazienaveen – Het is weer zover, zomertijd in coronaperiode, en met een avondklok of niet. De zomertijd wordt vannacht opnieuw geactiveerd door de klok een uur vooruit te zetten.

Blijft u ervoor wakker en zet u de klok vooruit, of blijft u lekker doorslapen?
He…wat?,  zullen de  slimmerds onder ons zeggen, daar sta je toch niet voor op, dat gaat toch vanzelf? Jazeker, de meeste elektronische uurwerken, mobieltjes, en allerlei computerapparatuur gaat volledig automatisch. Maar bedenk, ruim 20 jaar geleden was dit niet zo vanzelfsprekend. Dan moest je in de loop van de ochtend alle uurwerken in huis bij langs en een uur terug, of zoals nu in het voorjaar, een uur vooruit zetten.

Nu in coronatijd is het een goede smoes (er is helaas nog geen BttM…) om wat langer bij je familie of vrienden te blijven doorzakken i.v.m. de avondklok.  Want om twee uur vannacht staat het automatische uurwerk plots al op drie uur… en dan is het nog maar een paar pilsjes en je mag weer over straat, terug naar huis. En dan met een gezellige dronk op en een gezellige nacht achter de rug lekker uitslapen.

En die klok dan? Ach die gaan toch automatisch? En het is tenslotte een zondag, een rustdag!

Fijn weekend!

(Foto: Back to the Music 2017)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!