Historische wandeling: “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland”

Klazienaveen – In de voetsporen van “de Domeneer van Turfland”, een historische wandeling met Stichting Historisch Klazienaveen. Poets en warm alvast je wandelschoenen op!

De Stichting Historisch Klazienaveen heeft een prachtige historische wandeling op het programma staan zodra de Corona maatregelen dit weer toestaan: De historische wandeling in de voetsporen van de “Domeneer van Turfland.”
Veenkerk-Klazienaveen_Noord-(2web)Onder de titel “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland” wordt gewandeld over het traject dat evangelist Willem de Weerd in 1904 liep nadat hij na een lange reis met de tram aankwam in Klazienaveen. De wandeling eindigt bij de Veenkerk in Klazienaveen-Noord. De historische wandeling wordt gemaakt onder leiding van een gids van Historisch Klazienaveen.

De geschiedenis van de Domeneer van Turfland is indrukwekkend. In een gebied waar men niet alleen op een turfje keek, maar ook de drankfles niet was weg te denken, bleef hij eerlijk, recht door zee en vechten tegen onrecht. Koningin Wilhelmina noemde hem “een zendeling in eigen land.”
Zodra de maatregelen dit weer toelaten wordt de historische wandeling gemaakt met een groep van maximaal 25 personen.

Mededelingen hierover staan vroegtijdig in de media en binnenkort op de website van www.historischklazienaveen.nl.