Voetgangers kunnen nu iets veiliger oversteken in centrum Klazienaveen

Klazienaveen – Nadat wij vorige week al berichtten over de onveilige verkeerssituatie in het centrum van Klazienaveen, zijn er intussen wat aanpassingen verricht.

De oversteek is nu aangepast voor rollator-, rolstoel- en scootmobiel gebruiker. Het te volgen traject is voorzien van een wandelaars symbool en een verlaagde, wat gemakkelijker op en af te rijden stoep.

Het blijft oppassen!

Maar het blijft oppassen! Vanaf de Wibra-zijde grenst direct aan de gecreëerde oversteek een ondoorzichtige wand. Hier komt het verkeer vanaf links, en kan dus niet zien of u daar staat en over wil steken.  Dit mede omdat de wanden van het noodgebouw op straat staan. Maar er is in ieder geval intussen actie ondernomen om de situatie iets veiliger te maken.

Het is tijdelijk even voor iedere weggebruiker even pas op de plaats maken. Automobilist: goed uitkijken, svp langzamer rijden (stapvoets = langzamer dan 30kmh) en voor de fietser en voetganger geldt: blijf voorzichtig!  En: met het verzoek om géén gebruik te maken van de weg. Gebruik s.v.p. de uitgestippelde route! Het voor uw eigen veiligheid!verkeerssituatie_Soenveld_web01063verkeerssituatie_Soenveld_web01062