Drinkwatertap WMD nu ook in Klazienaveen!

Klazienaveen – Sinds  deze week is er nu ook in Klazienaveen een Drents Watertap punt van het WMD Drenthe. Gratis drinkwater zo uit de tap!

Samenwerking

Het WMD vind het belangrijk dat Drents drinkwater eenvoudig en overal beschikbaar is. Daarom werkt het waterbedrijf hierin samen met Drentse gemeenten. En vanaf heden kan er gratis drinkwater getapt worden. Even je drinkflesje weer vullen voordat je met je reis verder gaat, wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer, het maakt niet uit. Een bijzonder gastvrije service van het WMD in samenwerking met de gemeente Emmen, en nu dus ook in Klazienaveen.watertappunt_2021-web01015

Halve liter per keer

Het tappunt is te vinden direct naast de bushalte aan de Brugstraat. De watertap stimuleert hergebruik en helpt de uitstoot van CO2 en de afvalberg van plastic flesjes te verminderen. Het is een gastvrije service voor bezoekers, fietsers of wandelaars die hun bidon of flesje gratis met Drents drinkwater kunnen vullen. Het is tappunt is zo ingesteld dat er per keer maar maximaal een halve liter drinkwater getapt kan worden.watertappunt_2021-web01018

Onderhoud en service

De WMD watertap is bijna overal te plaatsen, zolang het maar een openbare ruimte is en er een drinkwaterleiding in de buurt ligt. En liefst waar veel mensen langs komen. De watertap wordt tegen tegen kostprijs geleverd en dat is inclusief het onderhoud. Regelmatige controles waarborgen de waterkwaliteit en eventuele storingen worden snel verholpen. Door het sterke stalen ontwerp is de WMD watertap veilig en onderhoudsvriendelijk. De watertap loopt na gebruik leeg. Zo blijft het drinkwater vers.

Meer informatie? Website WMD Drenthe!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!