Asfaltfrezen langs het Van Echtenskanaal in Klazienaveen

Klazienaveen – Asfaltfrezen langs het Van Echtenskanaal! Leuk, voor het eerst aan het werk in Klazienaveen en dat ik van oorsprong ook nog eens uit Klazienaveen kom, zegt machinist Prins.

Af en aan rijden de vrachtwagens van Transportbedrijf Conen uit Zwartemeer met het gefreesde oude asfalt van het Van Echtenskanaal in de laadbakken.Conen_vanechtenskanaal_web01024 De asfaltfreesmachine van Freesverhuur Ommen, bestuurd door machinist Prins, maakt zijn uren wel. Van s’ morgensvroeg tot s’ avonds zorgt de machinist ervoor dat het asfalt in de vrachtwagen beland. En vooral ook op de juiste plek: voorin, midden, achterin… via claxonsignalen wordt er gecommuniceerd met de vrachtwagenchauffeur. Specialistisch werkje ook nog, want ook de cabine van dit soort machines lijkt wel een beetje op een moderne cockpit van een vliegtuig.frezen_vanechtenskanaal_web01050
Met de tankinhoud van ruim 1200 liter diesel kan de machine, wat tot de grootste in zijn soort behoort, maximaal 2 werkdagen draaien. Ongeveer tweehonderd van dit soort machines zijn er in Nederland zegt Prins, maar dit is toch één van de grootste.