Gevaarlijke e-mail namens Rabobank in omloop

Klazienaveen – Opnieuw gevaarlijke email en brieven namens de Rabobank in omloop. De onderstaande e-mail kwam gisteren bij de redactie in de mailbox binnen.

Het lijkt net alsof de verantwoordelijken meer aandacht zoeken voor hun kwaadwillende activiteiten. Nu, dat kan natuurlijk. Bij deze dan. Onderaan staat hun bericht, weliswaar zonder de gevaarlijke interne link die onder rabobank.nl/betaalproducten schuil ging.  Via deze link zou u doorgesluisd worden naar een server ergens in Duitsland.

Bel altijd zelf met uw bank!

Tip: Vaak wordt als afzender tekst en een emailadres gebruikt wat echt lijkt. Kijk altijd naar de afzender die verschuilt gaat onder de afzendernaam, in dit geval Rabobank <klantinfo@rabobank.nl.l****.nl>.  Op de plek van de sterretjes stonden andere karakters, bedrieglijk echt. Bij twijfel: Bel altijd zelf met uw bank en gebruik niet het nummer dat in het display staat als u eventueel ook door de ‘bank’ gebeld bent.

Controleren

Niet te begrijpen is dat de domeinnamenorganisatie en hostingbedrijven dit nog steeds niet beter afschermen en controleren voordat zoiets in gebruik genomen kan worden.

Hieronder de inhoud van de bedrieglijk echte e-mail:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Veilig bankieren is een zaak voor ons allemaal

Geachte relatie,

Rabo Internetbankieren heet voortaan Rabo Online Bankieren. De nieuwe omgeving ziet er aan de voorkant hetzelfde uit als de Rabo Bankieren App. Rabo Online Bankieren is net als voorheen Rabo Internetbankieren toegankelijk via een webbrowser op uw computer, tablet of mobiele apparaat zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome of Safari.

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van het online betaal en gebruikersgemak. De Nederlandse banken hebben de afgelopen jaren samen intensief gewerkt aan het nieuwe betalingsverkeer. Klanten van de Rabobank en andere Nederlandse banken kunnen sinds kort gebruik maken van de nieuwe ingevoerde Europese betaalrichtlijn: PSD2 (Payment Service Directive 2).

Met het nieuwe betalingsverkeer staat een overboeking binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger in het SEPA-gebied. Dit gebeurt op elk moment van de dag, tijdens feestdagen en alle dagen van het jaar, ook als de ontvanger een betaalrekening heeft bij een andere bank dan de verzender.

Uit ons klantensysteem is naar voren gekomen dat u nog geen gebruik maakt van onze nieuwe Rabo WereldPas. Het gebruik van uw huidige betaalproduct is verouderd en wordt helaas niet meer ondersteund door het nieuwe betaalsysteem. Dit betekent dat u met ingang van 1 februari 2021 niet meer kunt inloggen in Rabo Online Bankieren om uw bankzaken te regelen, betalen of geld kunt opnemen van uw betaalrekening(en) bij de Rabobank.

Wij verzoeken u om kosteloos de nieuwe Rabo WereldPas aan te vragen, zodat u veilig gebruik kunt blijven maken van uw betaaldiensten bij de Rabobank. Dit kunt u doen via rabobank.nl/betaalproducten. De nieuwe betaalpas ontvangt u binnen enkele dagen toegestuurd.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
Rabobank

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)