Tweetal excursies in het Bargerveen

Regio – Het Natuurpark Moor-Veenland organiseert samen met Staatsbosbeheer Het Veenland een tweetal excursies in het Bargerveen.

Fietstocht natuurgebied Bargerveen

Zaterdag 29 augustus kan er met maximaal 20 deelnemers gefietst worden vanaf de Schaapskooi in Weiteveen. De nieuw aangelegde fietspaden in het hoogveengebied Bargerveen maken de beleving om van het gebied te kunnen genieten nog beter. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf de Schaapskooi Weiteveen aan de Ambachtsweg 3. Deelnamekosten zijn 4 euro. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee.

Aanmelden voor deze fietstocht is verplicht en kan via e.bloeming@staatsbosbeheer.nl.

Kruidentocht

Zondag 30 augustus is er een kruidentocht over de geneeskrachtige kruiden die er in het Bargerveen aangetroffen worden. De gidsen Silke Hirndorf en Ute Dederer -beide zijn medicinale plantenexperts- laten deelnemers zien welke geneeskrachtige kruiden er zoal voorkomen in het Bargerveen. Veenloopcentrum-web-P1010331Vertrekpunt is het Veenloopcentrum Weiteveen aan de Zusterweg 17. De excursie is van 14.00 tot 16.00 uur. Deelnamekosten zijn  4 euro en kinderen tot 14 jaar kunnen gratis mee.

Aanmelden voor de kruidentocht is verplicht en kan via swinters@gmx.de of utedederer@gmail.com. Bargerveen_infobord-2019

error: De inhoud van deze website is beschermd !!