Wel of geen carnaval in Zuid-Oost Drenthe? Veentrappers zeggen nog niets af!

Zwartemeer/Regio – Wel of geen carnaval in Zuid-Oost Drenthe? Veel is er nog niet over bekend vanuit deze regio. Vorig jaar werd de stadssleutel terug overhandigd aan burgemeester Eric van Oosterhout door Prins Marco de Eerste van De Veentrappers.

In het zuiden van het land zijn inmiddels de meeste carnavalsoptochten de komende winter al afgelast. De carnavalsverenigingen in deze regio zijn nog steeds aan het beraadslagen over het wel of niet laten doorgaan van de festiviteiten. Ter Apel, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum, Barger-Oosterveld, Weiteveen en Zwartemeer hebben intussen afgesproken om zoveel mogelijk samen op te trekken en om na de vakantieperiode (voorlopige) besluiten te nemen.
Naar verluidt wordt de eerste oktoberdag als een cruciale datum beschouwd wordt voor het laten doorgang van de optochten in deze winter: wagenbouwers en loopgroepen moeten dan weten waar ze aan toe zijn! Intussen is er afgelopen donderdag in Zwartemeer een vergadering belegd.

Voorzitter Wietze Wolken van CV De Veentrappers: “De opkomst van de Prins en Adjudant is verzet naar de 2e week in januari 2021. Vooralsnog worden de festiviteiten waaronder de optocht dat op zaterdag 13 februari vanaf 13.30 uur gepland staat, nog niet afgezegd.”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!