Gratis ‘stoppen met roken begeleiding’ door VNN

Regio – VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) biedt gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan. Mensen die willen stoppen met roken doen gemiddeld 7 stoppogingen!

Speciaal voor mensen die meerdere stoppogingen hebben gedaan en nog steeds roken, biedt VNN gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan. In alle noordelijke provincies zijn tijdens Stoptober speciale pop-up poli’s.

Stoptober: een maand niet roken

Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen (in de maand oktober) niet te roken. Dit doen ze samen met duizenden anderen. Een mooie eerste stap om uiteindelijk misschien wel voorgoed te stoppen! De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en onderlinge support. Via de speciale Stoptober-app krijgen de deelnemers elke dag berichten en tips om vol te houden.

Dubbel steuntje in de rug

Sommige mensen hebben echter behoefte aan een dubbel steuntje in de rug. Daarom opent VNN tijdens Stoptober een speciale pop-up poli! In meerdere bijeenkomsten brengen wij deelnemers dichterbij een rookvrij, fitter en leuker leven. Wist u dat er 24 uur na het stoppen met roken al effecten in je lichaam optreden? Het is nooit te laat.

Oplossingsgericht en aandacht voor leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundigen van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. Tevens leren ze de momenten herkennen waarop ze zin hebben in een sigaret. En krijgen ze praktische en oplossingsgerichte tips wat ze dan het beste kunnen doen. Naast het stoppen met roken is er ook aandacht voor voeding en bewegen.

Want, stoppen met roken begint bij een gezonde leefstijl! Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komt ook aan bod. Evenals waarom het zo belangrijk is om juist nu te stoppen. Rokers hebben waarschijnlijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen en meer kans op een ernstig verloop van de ziekte.

Ervaringen vorige editie

De pop-up poli’s vinden voor de 2e keer plaats. Deelnemers van de vorige editie vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Of zoals één van de deelnemers het verwoordde: “Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken”. Ook vonden veel mensen de bijgebrachte kennis van verslaving heel waardevol. De luchtige sfeer werd ook gewaardeerd.

Beschikbaarheid is beperkt

Deelname aan de pop-up poli is gratis. Zowel in Drachten, Hoogezand als Hoogeveen wordt een pop-up poli georganiseerd. De bijeenkomsten vinden plaats in de avond en de middag. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/stoptober

Mensen die geïnteresseerd zijn wordt aangeraden zich snel in te schrijven want de beschikbaarheid is beperkt.

Veilig voor bezoekers

VNN is veilig voor bezoekers. Onze maatregelen in het kader van het coronavirus zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/corona. VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken (een lijst van gekwalificeerde stoppen-met-roken begeleiders). Meer informatie:

https://www.trimbos.nl/kennis/corona/roken

error: De inhoud van deze website is beschermd !!