Treinenparade nieuwe stijl bij Industrieel Smalspoormuseum Erica

Erica – Traditionele treinenparade in een nieuwe stijl bij het Industrieel Smalspoormuseum Erica tijdens het laatste weekend in augustus.

Andere parade dan voorgaande jaren

Het laatste weekend van augustus hebben wij traditioneel de treinenparade. Zo ook dit jaar en wel op 900 mm spoorwijdte. Toch wordt het een totaal andere parade dan voorgaande jaren. Een paar honderd bezoekers op het perron, kijkend naar de treinen en luisterend naar de presentatie kan dit jaar helaas niet vanwege de corona richtlijnen volgens het RIVM.

Een goede oplossing is er gevonden door de treinen op sporen te plaatsen die normaal gesproken zelden gebruikt worden. De bezoekers krijgen een boekje met alle gegevens van de treinen en lopen in een, kindvriendelijke, wandeling langs en over het spoor naar de treinen. Op deze wijze spreiden wij de bezoekersaantallen. Bij een aantal treinen staan medewerkers en geven een nadere toelichting of een demonstratie met de trein. Daarnaast is de route voorzien van rustplaatsen.

Modelspoorbaan van N-Spoor Zuid Limburg

Verder kunt u kijken naar, demonstraties betreffende het smalspoor met de treinen, oude graafmachines laten hun werk van vroegere tijden weer beleven, er zijn diverse oldtimers, uiteraard rijdt de nieuwe kindertrein rond, in de Zuidhal van het museum is een grote modelspoorbaan van N-Spoor Zuid Limburg opgebouwd. Er zijn de gehele dag rondritten door het Amsterdamsche Veld en alles wordt muzikaal opgeluisterd met klanken van draaiorgel “De turfsteker”.

29 en 30 augustus

U bent natuurlijk van harte welkom op 29 en 30 augustus van 10:00 tot 16:30 uur. Denk aan goede (wandel)schoenen! Door de grote beschikbare ruimte is het evenement coronaproof ingericht maar vooraf aanmelden, via de website, blijft een pré.


Industrieel Smalspoormuseum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica
E-mail: info@smalspoorcentrum.nl
Website: www.smalspoorcentrum.nl
Telefoon: 0591-303061 of 06-11111188