Enthousiast onervaren tweede herenteam Bedrocks maakt groei door

Emmen – Na een korte zomerstop kreeg het onervaren tweede herenteam van de Bedrocks afgelopen zondag 9 augustus bezoek van de CAPS uit Hoogeveen. Een enthousiast Bedrocks team, dat helaas genoegen moest nemen met een nederlaag.

corona maatregelen

Opgelegde coronamaatregelen door de overheid, zoals de de 1,5 meter afstand, konden in de  in dug-outs niet worden gewaarborgd. Hierdoor moesten de wisselspelers buiten de afrastering van het veld plaatsnemen. Bij de Emmer Bedrocks hebben ze dit creatief opgelost door de slagtunnel “om te bouwen” tot dug-out. 1- Extra dug-out 20200809_110205- 1Vaste batboy Gert-Jan moest i.v.m. met dezelfde regelgeving tot zijn spijt op de tribune plaatsnemen.

jarige toegezongen

Om 11:00 uur werd het sein “play ball” gegeven door de jarige umpire Benjamin Houthuyzen die voor de wedstrijd luid werd toegezongen door beide teams.2- Links Umpire Benjamin Houthuy sen DSC019272

Op de heuvel startte Pim Kalverla, de van de aspiranten overgekomen pitcher moet duidelijk wennen aan het gooien vanaf een heuvel en startte wat ongelukkig met een aantal keer 4-wijd. Eerste honkman Victor Oosterbaan maakte echter met een persoonlijk dubbelspel een einde aan de slagbeurt van de Caps. De 0-3 voorsprong van de CAPS werd in de gelijkmakende slagbeurt teniet gedaan. Bedrocks startte voortvarend. Korte stop Dave Wolters kwam op het honk door zijn eerste honkslag bij de heren te slaan. Na de wedstrijd kreeg hij, volgens traditie, de geslagen bal overhandigd. Harry Boonstra was inmiddels door een 4-wijd en een gestolen honk op het 2e honk aangekomen. Victor Oosterbaan wist met een prachtige 2-honkslag in het rechtsveld 2 punten binnen te slaan. Even later werd hijzelf binnengeslagen door midvelder Erik Többen. Stand gelijk 3-3.

In de tweede inning wist Bedrocks de CAPS nog aardig in het spoor te blijven maar ondanks een tweetal pitcherwisselingen en 2-honkslagen van Harrie van Vondel en Bart-Jan van der Toom liepen de CAPS in het verloop van de wedstrijd steeds verder uit. Eindstand 6-23. 9- Spelmoment DSC015359

Ondanks de ruime nederlaag zijn de coaches Albert Ramakers en Marco Mast tevreden. Er zit duidelijk groei in het onervaren maar zeer enthousiaste team. Dit ingekorte seizoen wordt dan ook gebruikt om veel te leren.

Programma Meerdijk
Vrijdagavond 14 augustus 19.00uur  Bedrocks heren 1 – W.H.S.C. Winschoten.

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!