Piek in graspollen door bloeiende grassen; veel hinder voor hooikoorts patiënten

Regio – Hooikoorts patiënten kunnen de komende week veel hinder gaan ondervinden van bloeiende grassoorten in de bermen. De regen van het afgelopen weekend bevorderd de bloei en zorgt voor een piek in de graspollen.

Het is de laatste maanden relatief gezien bijzonder droog weer geweest, en toch komen deze en volgende week veel grassoorten tot bloei. Er komt daardoor nog deze week een piek in het hooikoortsseizoen.

Veel landgenoten (ruim 2 miljoen) die lijden aan een graspollenallergie zullen hierdoor ernstige hooikoortsklachten gaan ondervinden. Graspollen zorgen bij mensen die daar gevoelig voor zijn voor allergische reacties als jeukende, branderig aanvoelende ogen, niesbuien, snotteren en hoesten en proesten.

De regen van het afgelopen weekend bevorderd de bloei van de grassen. De massaal aanwezige bloeihalmen in bermen en grasvelden zullen de komende dagen hun pollen aan de lucht afgeven. Tot en met begin juni zal er bijna geen neerslag van enige betekenis zijn en hierdoor neemt de hoeveelheid pollen in de lucht toe, en dat leidt tot meer hooikoortsklachten.

Meer informatie: https://mijnluchtwegallergie.nl/hooikoorts/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!