Diëtiste Manon Drenth praktiseert in Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken

Klazienaveen – In het Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken in Klazienaveen praktiseert sinds kort Manon Drenth als diëtiste voor Libra Dieetadvisering.

Manon Drenth is een rasechte Klazienaveense, die in 2019 afstudeerde aan de Hanzehogeschool Groningen. Hier heeft Manon haar opleiding gevolgd, “met veel plezier” zoals zijzelf zegt, mede omdat haar interesse speciaal op voedingsgebied ligt.

Leefstijl aanpassing

“Voeding is een breed begrip”, verduidelijkt Manon. “Ik vind het daarom van groot belang om mensen te helpen en te stimuleren bij het vinden van gezonde, maar toch ook smaakvolle voeding. Leefstijl aanpassing is daarbij erg belangrijk,” zegt ze, en vervolgt: “Ik werk vrijwel helemaal niet met de zgn. light-producten, maar meer met de ‘vollere’ producten. Als diëtiste werk ik met de Puur Gezond – methode. Daarmee gebruik je veel verse producten en varieer je zoveel mogelijk in de dagelijkse voeding, iets wat heel belangrijk is.”

Adviezen

“Afvallen is prima, maar het moet leuk en gezond en lekker blijven. Alleen voor diabetes patiënten is het belangrijk om je strikt aan de adviezen te houden omdat bij deze ziekte nu eenmaal grotere risico’s bestaan. Ik kan helpen bij een gezonde leefstijl, ondergewicht, overgewicht, darmproblematiek, diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en nog veel meer. Daarnaast kan ik hulp bieden bij inzicht geven in voedingsmiddelen en beweging,” zegt Drenth.

Beweging

Naast voedingsadvies is natuurlijk beweging ook bijzonder belangrijk. “Het hoeft niet perse sport te zijn, gewoon wandelen, fietsen (gewoon of e-bike, maakt niet uit) zwemmen als het maar minimaal 30 minuten per dag is”, verteld een enthousiaste Manon.

Verzekeraar

Dieetadvies door een diëtist wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Je krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandel uren per kalenderjaar.  -Je zit wel met eigen risico-!

Voorwaarden

Allereerst hoeft de verzekerde geen eigen risico te betalen indien de vergoeding van dieetadvies plaatsvindt via de zogenoemde ‘ketenzorg’. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de diagnose diabetes, COPD of CVRM. Onder ketenzorg vallen veel huisartsen en diëtisten. Hiervoor is wel een verwijzing nodig!

Voor kinderen tot 18 jaar geldt géén eigen risico. In een aantal gevallen kan de verzekerde zonder verwijzing gebruik maken van dieetadvies. Belangrijk is dat de polisvoorwaarden van je -aanvullende- zorgverzekering staat dat directe toelating zonder verwijzing volledig wordt vergoed.

Afspraak maken?

Tegenwoordig heeft u niet meer altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts, omdat ik ook direct toegankelijk ben. Als u graag een afspraak wilt, neem dan contact op met mij:

Telefoon: 06 – 110 34 084
E-mail: manon@libra-dieetadvisering.nl

Kijk voor meer informatie op

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies
www.libra-dieetadvisering.nl
https://www.puurgezond.nl/