Verlenging contracten schoonmaakondersteuning en begeleiding

Regio/Emmen – Onlangs ondertekenden hoofdaanbieders samen met wethouder Guido Rink de verlenging van het contract voor schoonmaak-ondersteuning en begeleiding.

Tijdens een feestelijk moment zetten de vier hoofdaanbieders hun handtekening. Met deze verlenging houden inwoners die een beroep doen op de Wmo-voorzieningen, schoonmaakondersteuning en begeleiding een kwalitatief goede ondersteuning.

Wethouder Guido Rink: “Ik ben zeer blij dat we de contracten hebben verlengd. We zijn tevreden over de kwaliteit die geleverd wordt. Daarnaast geeft deze verlenging rust bij inwoners. Immers, er zullen door de verlenging van de contracten met de hoofdaanbieders geen grote wijzigingen zijn in de persoon die het huis schoon maakt of begeleiding verzorgt.”

Goede resultaten

Uit onderzoeken blijkt dat cliënten tevreden zijn over de hoofdaanbieders. Alle aanbieders scoren hier een 7 of hoger. Ook op het gebied van Begeleiding en dagbesteding waar de hoofdaanbieders samenwerken met onderaannemers zijn de resultaten positief. De verlenging draagt verder bij aan het verstevigen van het strategisch partnerschap met de hoofdaanbieders. De hoofdaanbieders zijn gesprekspartner voor de gemeente en hebben de opdracht om de dienstverlening in hun gebied verder door te ontwikkelen.

Transformatie en innovatie

In de nieuwe contactperiode krijgen de onderwerpen transformatie en innovatie een grotere rol. Het is belangrijk om samen met contractpartners te kijken naar de ontwikkeling en succesvolle invoering van nieuwe of verbeterde producten en diensten. Belangrijk hierbij is dat die aansluiten bij de hulp en de zorg die inwoners nodig hebben. In de komende contractperiode gaan hoofdaanbieders samen met de ketenpartners hiermee aan de slag.

Hoofdaanbieders

In de gemeente Emmen zijn vier hoofdaanbieders actief in zes gebieden, dit zijn: Dokter schoonmaakondersteuning (De Blokken en De Monden), Cosis (Emmen-Zuid), AtHomeFirst (Emmen-Oost en Emmen-Noord) en Thalia Thuiszorg (De Velden). De contracten zijn afgesloten voor een periode tot 1 januari 2023.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!