Stimuleringsregeling toeristische- en recreatieve initiatieven in gemeente Emmen

Regio – De gemeente Emmen stimuleert initiatieven in de toeristische- en recreatieve sector. Er is 45.000 euro beschikbaar gesteld in een stimuleringsregeling.

Vanaf 1 januari 2020

Recreatieondernemers kunnen vanaf 1 januari een bijdrage aanvragen van de gemeente Emmen voor nieuwe toeristische initiatieven in hun bedrijf. Het college heeft een stimuleringsregeling vastgesteld, waarmee in totaal 45.000 euro beschikbaar is. Ondernemers kunnen met creatieve plannen komen waarbij maximaal de helft van hun investering vergoed wordt. Denk aan nieuwe productontwikkelingen, digitale toepassingen of een (kleine) investering.

De gemeente Emmen wil een aantrekkelijke regio voor recreatie en toerisme zijn. Daarbij zijn de vele recreatieondernemers heel belangrijk; zij bieden de toeristen een aantrekkelijke verblijf en vermaak. Om deze ondernemers te stimuleren om hun bedrijf up-to-date te houden en te investeren in nieuwe initiatieven, is de nieuwe stimuleringsregeling in het leven geroepen.

Steeds nieuwe eisen

“Wij wonen in een prachtig gebied waar anderen graag komen recreëren”, zegt wethouder Robert Kleine (Recreatie & Toerisme). “De ondernemers in onze gemeente zorgen voor goed gastheerschap en een aangenaam verblijf voor de bezoekers. Daar zijn we heel blij mee. Toeristen en bezoekers verwachten wel steeds nieuwe voorzieningen. Die willen we graag stimuleren met deze nieuwe regeling.”

Bezoekers langer vasthouden

Met de beleidsregel ‘Stimuleren Vrijetijdseconomie’ biedt de gemeente voor ondernemers en organisaties in de toeristisch-recreatieve sector een nieuwe mogelijkheid voor de ontwikkeling van het toeristisch- recreatieve product door vernieuwing, kwaliteitsverbetering en/of uitbreiding. De recreatieve sector krijgt een impuls waardoor de attractiewaarde van de gemeente versterkt wordt, er meer bezoekers kunnen komen die langer blijven en meer besteden.

De subsidie is alleen voor ondernemers die gevestigd zijn in de gemeente Emmen. Per project kan maximaal 10.000 euro toegekend worden. Aanvragen kunnen ingediend worden van 1 januari 2020 t/m 31 december 2020.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!