Eerste Bedrocks Bedrijven Softbaltoernooi geslaagd

Emmen – Het eerste Bedrocks Bedrijven Softbaltoernooi mag geslaagd genoemd worden. Zaterdag werd het een prachtige- en droge dag voor het treffen, waarvan LBS Emmen zich trots winnaar kan noemen.

Afgelopen zaterdag werd op Sportpark De Meerdijk voor het eerst het Bedrocks Bedrijven Softbaltoernooi gehouden. Gezien het weer gedurende de hele week vooraf, was het voor de organisatoren nog spannend of het door kon gaan. Gelukkig kwam er vrijdagavond een einde aan de regen en bleek het zaterdag een prachtige dag voor het treffen.

softbalwedstrijden en wedstrijden pitchen

Hoewel de organisatoren hadden ingezet op een hoger aantal deelnemende teams, was het met drie teams een zeer geslaagde opmaat naar een volgende editie. Naast de softbalwedstrijden konden de teams met wedstrijden pitchen en slaan extra punten vergaren voor de eindstand.  3 Aliancys SchoonebeekDSC05614De derde prijs was voor Aliancys uit Schoonebeek.
2e prijs ICH BV Hollandscheveld DSC05598Tweede prijs ICH.BV uit Hollandscheveld.

4 vlnr TIm Robben, Tara de Vries en Vincent Timmer van Aliancys
vlnr TIm Robben, Tara de Vries en Vincent Timmer van Aliancys

Vrijwilligster Tara de Vries mocht de gouden softbal uitreiken aan LBS Emmen. ‘Toernooi directeur’ Tim Robben toonde zich net als de deelnemers zeer tevreden en bedankte de vele Bedrockers die het toernooi mede mogelijk maakten. De dag werd besloten met een gezamenlijke BBQ en de tevreden, doch vermoeide deelnemers berusten al in de gedachte aan een zondag met veel spierpijn.

Heren 1

De afgelopen weken werd door slecht weer, en niet op komen dagen door de tegenstander maar weinig gespeeld door de Heren 1 van Bedrocks. Zondag mochten ze eindelijk weer aantreden tegen WSB in een regenachtig Apeldoorn. Dit gebrek aan wedstrijdritme bleek de doorslaggevende factor in deze wedstrijd. Hoewel het de gehele ontmoeting gelijk op ging kon startend pitcher Max Kamp lastig in zijn ritme komen. Na een aantal inningen werd hij vervangen door Ruben van Wieren. Hoewel van Wieren goed stond te gooien, konden de slagmannen uit Apeldoorn toch een redelijke vuist maken met een aantal honkslagen.5 Max Kamp DSC06363
Coach Rob Heymans nam een beslissing die maar zelden wordt vertoond in het honkbal. Startend werper Kamp kreeg een 2e kans en werd weer op de heuvel gezet. Hoewel het werpen in de 2e sessie een stuk beter verliep dan de 1e sessie, kregen de slagmannen van WSB ook op hem weer redelijke grip.

Aan Emmer zijde werd echter ook goed geslagen, waardoor het de gehele wedstrijd stuivertje wisselen was. Helaas, viel aan het einde van de wedstrijd het stuivertje naar de zijde van Apeldoorn, en wonnen ze de wedstrijd met 7-6.
6 Julian Berns DSC06478Hoogtepunt van de wedstrijd was de geweldige verre 3-honkslag van Julian Berns, die tevens de aanjager was van twee prachtige dubbel spelen van de Emmenaren.

Programma

Dit seizoen staan er nog 3 wedstrijden op de planning voor de Heren 1. Echter het is nog maar de vraag hoeveel hiervan nog gespeeld kunnen worden gezien het steeds wisselvalliger wordende weer. De competitie van de overige teams zijn afgelopen. Zondag 13 oktober aanstaande staat op de Meerdijk de wedstrijd tegen Eagles uit Deventer op het programma. Aanvang 14:30 uur.

(Foto’s: Bert Springer)