Waterleidingmaatschappij roept op zuinig met water om te gaan

Klazienaveen/regio – De Waterleidingmaatschappij Drenthe, het WMD, roept op tot mindering van het watergebruik. Indien er geen maatregelen getroffen gaan worden, is de kans groot dat de waterdruk uitvalt.

Wees zuinig met water in de avondspits! Tijdens deze tropische dagen verbruiken we allemaal tientallen liters drinkwater extra per dag. De waterzuivering draait op volle toeren, maar als iedereen tegelijk de kraan opendraait kan de waterdruk bij u thuis minder worden.

Tussen 18.00 en 22.00 uur is het spitsuur in de waterleiding. Vandaar ons verzoek om tijdens de spits onnodig waterverbruik te beperken. Doen we dat met zijn allen, dan houden we samen de waterdruk op peil.

Helpt u mee? Zo luidt de oproep van het WMD. Iedereen kan meehelpen door het gebruik van drinkwater over de dag te spreiden. Probeer onnodig watergebruik tijdens de spitsuren te vermijden. Douche kort en stel minder belangrijke zaken uit, zoals autowassen, sproeien en het gebruik van de wasmachine en vaatwasser. Maar blijf wel voldoende water drinken.

  • Douche een minuutje korter
  • Gebruik de bespaarknop van uw toilet
  • Was alleen met een volle (vaat)wasmachine en bij voorkeur niet tijdens de spitsuren
  • Geef in de tuin alleen de planten water die het nodig hebben en gebruik hiervoor liefst een gieter
  • Sla de wasbeurt van de auto een keertje over

In Drenthe produceert het WMD gemiddeld ruim 80.000 m³ water per dag. Tijdens deze tropische dagen gebruiken we veel meer water. In 2010 werd een record hoeveelheid drinkwater omgezet: rond de 134.000 m³ per dag. Dat record gaan we vrijwel zeker verbreken, geeft het WMD op hun website aan.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!