Openbare laadpaal voor elektrische auto gemeente Emmen

Emmen/Regio – Inwoners van de gemeente Emmen kunnen een laadpaal voor elektrische auto’s in het openbaar gebied aanvragen.

Stel: Een inwoner van de gemeente Emmen rijdt elektrisch of wil elektrisch gaan rijden, maar heeft geen eigen oprit of terrein voor de laadpaal. Vanaf nu kan hij/zij een laadpaal aanvragen voor in de buurt. Dit kan op de website www.openbaarladen.nl.

Openbaar laden

In de gemeente Emmen is een aantal dorpen en wijken waar veel woningen staan zonder oprit of eigen terrein, zoals Emmerhout, Bargeres en Klazienaveen. Daar is behoefte aan een plek om elektrische auto’s op te laden. Na aanvraag bepaalt de gemeente waar de laadpaal wordt geplaatst, binnen 250 meter van de aanvrager.

Wethouder René van der Weide: “De openbare laadpaal is voor algemeen gebruik, dus ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken. Daarom wordt gekeken naar de meest logische plek in de buurt.” Het aanvragen en laten plaatsen van een laadpaal is gratis voor inwoners. Een elektrisch rijder betaalt 29 cent/kWh en de kosten voor het gebruik van een laadpas.

1000 laadpalen

Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee ook de behoefte aan openbare laadpalen. De gemeente Emmen doet mee aan een samenwerking in de provincies Drenthe en Groningen om 1000 nieuwe laadpalen te plaatsen in deze provincies. Het Rijk levert een grote financiële bijdrage om het elektrisch rijden in deze regio te stimuleren.

Elektrische auto’s dragen bij aan een schone lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast. “Verkeer en vervoer is ongeveer 11% van het totale energieverbruik in de gemeente Emmen.

We kunnen mensen niet helpen bij het aanschaffen van een elektrische auto. Wat we wel kunnen doen is faciliteiten te bieden voor gebruikers van deze auto’s, zodat we het elektrisch rijden wel meer kunnen stimuleren.”, aldus wethouder René van der Weide.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!