Voetbalfeest: Semi-interland Noord-Nederland/ Noord-Duitsland in De Oude Meerdijk!

Emmen/Regio – Grensoverschrijdend voetbalfeest op 15 juni: Een
Semi-interland Noord-Nederland/ Noord-Duitsland in stadion De Oude Meerdijk.

Gratis toegang

Op 15 juni 2019 wordt in stadion De Oude Meerdijk de semi-voetbalinterland Noord-Nederland tegen Noord-Duitsland gespeeld. Tussen 1913 en 1960 werd deze wedstrijd 28 keer georganiseerd. En de semi-interland is nu dankzij een groep enthousiaste voetballiefhebbers terug op de voetbalkalender. Top amateurspelers uit het Noorden van Nederland en Duitsland zullen er op gebrand zijn op een sportieve manier de overwinning binnen te halen. De Nederlandse selectie staat onder leiding van bondscoach Ron Jans, die al heeft laten weten vol op de aanval te zullen spelen. In het verleden stond deze wedstrijd altijd garant voor veel doelpunten én voor veel toeschouwers. De wedstrijd start om 15.00 uur, de toegang is gratis.

Wedstrijdgeschiedenis

De eerste wedstrijd tussen een elftal van Friezen, Groningers en Drenten tegen een Noord-Duitse voetbalcombinatie werd op 4 mei 1913 gespeeld in Groningen. Noord-Nederland verloor met 2-7.
Op 24 mei 1936 zien in Bremen 20.000 toeschouwers de thuisploeg met 10-1 (!) winnen. Twee jaar later scoort op een uitverkochte De Esserberg in Haren Abe Lenstra alle Noord-Nederlandse doelpunten in een wedstrijd die in een 4-2 thuiszege eindigt. Op 22 april 1960 eindigt de 28e en voorlopig laatste klassieker in een 3-3 gelijkspel. Voor 11.000 toeschouwers scoort Uwe Seeler in het Groningse Oosterpark het laatste doelpunt. Wie scoort op 15 juni 2019 in Emmen na ‘Uns Uwe’ het volgende doelpunt?

Grensoverschrijdende ontmoetingen

Op 15 juni is er de hele dag van alles te doen op de Meerdijk onder het motto: samen/zusammen. Nederlandse en Duitse schoolkinderen doen samen mee aan een Olympische sportdag. Ook het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven ontmoeten elkaar tijdens een speciaal programma, georganiseerd door de Vereniging Parkmanagement Bargermeer (VPB Emmen). Voorafgaand aan de interland, vanaf 13.00 uur vindt er een Walking Football semi-interland plaats. Kortom: genoeg te zien en te beleven, dus iedereen is van harte welkom!

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland.

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!