Postduivenverenigingen in Klazienaveen fuseren

Klazienaveen – Twee postduivenverenigingen in Klazienaveen gaan samen verder en fuseren tot Postduivenvereniging Klazienaveen. De Postduif ’90 en de Snelvlucht zijn nu verleden tijd.

35 leden

Na de fusie blijft er een vereniging met in totaal circa 35 leden over. Tot voorzitter van de nieuwe Postduivenvereniging Klazienaveen is Jans de Vries gekozen, en als secretaris is Martin Kroesen en als penningmeester is Wietse Veenstra benoemd. Het nieuwe bestuur is met Harm ten Caat en Harco Poelman compleet te noemen.

leeftijd en onderhoud

Er zijn een paar goede redenen geweest om de beide verenigingen tot een nieuwe te laten fuseren laat de voorzitter in een gesprek met de Dorpskrant weten. De gemiddelde leeftijd van de leden is vrij hoog en dat er dan plotseling leden uit kunnen vallen is daarmee ook hoger. Postduivenver. Klazienaveen 2018 02Ook de slechte staat van onderhoud aan het gebouw van de Snelvlucht was mede een zeer goede reden voor de fusie. Alleen is de grond eigendom van de gemeente Emmen. Dit wordt voor een symbolisch bedrag gepacht van de gemeente en wordt teruggenomen.

thuishonk

Het gebouw van de Postduif ’90 gaat als nieuwe thuishonk dienen dat eigendom is van de vereniging.

Welkom

De eerste trainingsvluchten met de duiven beginnen in de eerste week van april. Het staat belangstellenden vrij om eens langs te komen. Iedere vrijdagavond wordt er ingekorfd, en kan er kennis gemaakt worden met de prachtige duivensport. Iedereen is welkom in het clubgebouw van Postduivenvereniging Klazienaveen aan de Broekweg 40A in Klazienaveen.

(Bron: Dorpskrant)