Apple legt Facetime stil na Bug in groepsbellen

Regio – Apple haalt het groepsbellen met Facetime offline na de ontdekking van een afluister-bug in hun de software. Dit wordt gemeld door o.a. 9to5Mac.

tijdelijk offline

Om de afluistermogelijkheden te stoppen, heeft Apple de mogelijkheid om groepsgesprekken via Facetime te voeren tijdelijk offline gehaald. Deze stap is ondernomen nadat meerdere gebruikers de bewuste bug hadden ontdekt. Deze bug maakt het mogelijk om mensen af te luisteren via de Facetime dienst via iedere  iPhone, iPad of Mac waarop groepsgesprekken mogelijk waren.

Fix-update

Zowel de audio als het video deel was eenvoudig af te luisteren en te zien, meldt 9to5Mac. Het is mogelijk door tijdens het laten overgaan van een privégesprek een groepsgesprek te maken door het eigen telefoonnummer toe te voegen. Daardoor stuurt de ontvangende iPhone, iPad of Mac direct live audio of video door, zonder dat de ontvanger het gesprek opneemt of weigert.

Apple erkent de bug en zegt dat er een definitieve Fix-update voor de softwarefout later deze week zal komen. Inmiddels heeft Apple om kwart over vier maandagnacht Nederlandse tijd Facetime offline gehaald, blijkt uit de statuspagina, dit voorkomt dat kwaadwillende de bug kunnen misbruiken.

De fabrikant voegde groepsgesprekken in Facetime toe in iOS 12.1. De bug werkt met video op een iPhone 6s of later, iPad Air 2 of later of iPad mini 4 of later. De bug werkt met audio vermoedelijk ook op eerdere modellen die iOS 12.1 ondersteunen, zoals de iPhone 5s of 6.

(Bron: 9to5Mac)