Verbouw ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek start dit voorjaar

Schoonebeek – Dorpsbelangen Schoonebeek: Verbouwing ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek begint nog dit voorjaar!

De verbouwing van het ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek begint nog dit voorjaar, zoals het nu lijkt al in april. Dat meldt Dorpsbelangen Schoonebeek op hun Facebookpagina en website.

subsidie

Het voormalige gemeentehuis wordt omgebouwd tot een voor iedereen toegankelijk en gezellig dorpshuis. Naar verwachting wordt er begin april het startsignaal voor gegeven. De benodigde subsidie voor de verbouw werd al ruim een jaar geleden aangevraagd. Helaas werden nieuwe investeringen door het gemeentebestuur tijdelijk in de koelkast gezet. Na enige druk vanuit Dorpsbelangen Schoonebeek besloot het gemeentelijk college de investering alsnog tot uitvoer te brengen.

vervangende ruimte

De uitvoering van de plannen is volgens Dorpsbelangen Schoonebeek dermate ingrijpend dat een tijdelijke verhuizing onvermijdelijk is. Daarom is het ’t Aole Gemientehoes vanaf april 2019 gesloten gedurende de verbouwingsperiode. Als vervangende ruimte dient de voormalige katholiek school aan het Flintenpad.