“Kunstwerk Brugstraat” na restauratie door EOP op nieuwe locatie herplaatst

Klazienaveen – Het “kunstwerk van de Brugstraat” dat jaren achtereen er wat verwaarloosd bijstond aan de Brugstraat in Klazienaveen, is door de EOP na een grondige restauratie op zijn nieuwe locatie her-geplaatst. Kraanverhuur Hospers hielp een stevig kraantje en handje mee!

1984
EOP kunstwerk rotonde 2018
Het kunstwerk is in 1984 is gemaakt door bewoners van de Kazerneweg en de Brugstraat.

Afgelopen woensdagmiddag was het zover, Jan Gerfen van de EOP Klazienaveen heeft samen met Jan Hospers van Hospers Kraanverhuurbedrijf & Grondwerken het kunstwerk (her-)geplaatst, iets wat al voor de maand augustus 2018 gepland stond. EOP kunstwerk rotonde 2018

restauratie

De EOP Klazienaveen heeft het geheel gerestaureerd en laten coaten om het kunstwerk voor een langere periode te kunnen behouden. Gerfen, woordvoerder van de EOP:
“Het kunstwerk stond helemaal weggedrukt in de bossen langs de Brugstraat.  Vrijwel onzichtbaar en scheef weggezakt. Dit was een belangrijke reden dat wij dit hebben aangepakt en en naar locaties gezocht waar het zou moeten komen te staan. Na lang beraad heeft het bestuur van de EOP besloten om dit kunstwerk naar de rotonde te verhuizen. Hier komt het nog beter tot zijn recht en kan door iedere passant gezien en bewonderd worden.” EOP kunstwerk rotonde 2018

Turf gezocht!!

Rondom het kunstwerk wordt er heide en andere planten door de firma Berends gepland. Ook wordt er nog een van oudsher gebruikte kruiwagen met stikker en legger geplaatst. Hiervoor is de EOP nog op zoek naar turf! Dus als er iemand is die nog ergens iets heeft liggen, neem contact op met ons op! Wij helpen u er graag vanaf!

Officiële herplaatsing

De officiële herplaatsing zal in overleg met de (oud-) bewoners van de Brugstraat en Kazerneweg gedaan worden. Dit omdat nu het bijna officieel winter is, en het in dit jaargetijde soms behoorlijk frisjes kan zijn.

Naam kunstwerk

Het kunstwerk werd altijd het “kunstwerk op de Brugstraat” genoemd. Het is gecreëerd uit onderdelen die vroeger in het veen werden gebruikt. Nu is er een naam bedacht dat eigenlijk heel logisch is: “het verleden naar de toekomst”.  Om het kunstwerk meer eer aan te doen komt er een bord met duidelijke informatie langs het nieuwe fietspad.

De EOP van Klazienaveen is tevreden en mag terecht trots terugkijken op de behaalde doelstellingen van 2018.