CABOT schrapt wereldwijd 80 banen waarvan 40 in Klazienaveen

Klazienaveen – De CABOT schrapt wereldwijd ruim 80 banen waarvan 40 in de vestiging Klazienaveen. Dit bericht wordt door diverse media naar buiten gebracht.

maanden

Het is nog niet bekend wanneer de ontslagen gepland staan en om welke functies het zou gaan. Wel is duidelijk dat het Klazienaveense bedrijf hinder ondervindt van een moordende concurrentie op de internationale markt.

Het hele proces kan weken, zo niet nog maanden in beslag gaan nemen. De leiding van de Cabot gaat nog met de vakbonden in gesprek over de afvloeiing van de medewerkers. Het bedrijf telt in de vestiging totaal Klazienaveen 140 medewerkers. Het besluit werd gisteren, 11 december, genomen. Na 1 januari pakt de vakbond de besprekingen met hun leden op over de verwachtingen van het sociaal plan.

historie

De voormalige Purit opgericht door Hermannus Oving, werd in 1924 volledig door Norit NV overgenomen. Kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf door een Engelse bommenwerper op 23 maart 1945 gebombardeerd. Hierbij kwamen 8 medewerkers om het leven. In 2010 werd voor het herdenken van de slachtoffers alsnog een monument  opgericht. Sinds 2012 is het bedrijf in handen van het Amerikaanse Cabot, en is nog steeds een belangrijke werkgever in Klazienaveen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!