BOKD op zoek naar Drents dorp voor Dorpsvernieuwingsprijs

De BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen) in Drenthe gaat ook voor het jaar 2019 op zoek naar dat Drentse dorp dat het meest actief aan de slag is met vernieuwing en leefbaarheid. Een initiatief van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen!

Witteveen

Aan de landelijke verkiezing van het BOKD deden vorig jaar 28 dorpen mee verdeeld over Nederland. Van de 28 dorpen waren er vier dorpen uit Drenthe afkomstig. Hieruit werd het dorp Witteveen in 2017 in de landelijke finale als winnaar gekozen. Tijdens de erop volgende Europese verkiezingen werd Witteveen ook daar verkozen tot actiefste dorp met het verbeteren van de leefbaarheid en vernieuwingen.

aanmeldingen

Tot 5 februari 2019 kunnen dorpen worden aangemeld voor de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar van €1000, €1500 en €3000.  Na het sluiten van de aanmeldingstermijn buigt een driekoppige jury, bestaande uit vertegenwoordiging van de Rijksoverheid (Ministerie van BZK); het Onderwijs en een initiatief ondersteunende organisatie zich over de inschrijvingen. Bij de criteria die de jury hanteert, ligt deze keer een extra nadruk op het aspect duurzaamheid.

Op dinsdag 19 maart wordt door de benoemde jury bekend gemaakt welke dorpen naar de finale gaan. De uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs is op 25 mei 2019 in Witteveen, het dorp dat de winnaar is van de tweejaarlijkse Dorpsvernieuwingsprijs 2017.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!