Nieuwe dienstregeling bussen in Drenthe en Groningen

Een nieuwe dienstregeling in Groningen en Drenthe voor alle bussen. Niet alleen de vertrektijden wijzigen, maar ook enkele routes worden zodanig aangepast, dat er vaker gereden gaat worden!

nieuwe dienstregeling

Op zondag 9 december start de nieuwe dienstregeling in Groningen en Drenthe.  Voor alle bussen wijzigen de vertrektijden, en op enkele routes gaan de bussen vaker rijden. Het advies aan alle reizigers is, om de nieuwe dienstregeling op te zoeken op de website van Qbuzz.

Op vrijwel alle lijnen in Groningen en Drenthe wijzigen per 9 december de vertrektijden met enkele minuten. Met de invoering van deze wijzigingen is rekening gehouden met de toenemende verkeersdrukte en de toestroom van het aantal passagiers.

Emmen-Groningen

Ook zijn er op enkele lijnen grotere wijzigingen in de vertrektijden, Qliner 300 Emmen-Groningen die een dagelijkse laatste reismogelijkheid vanuit Emmen en Groningen om 01.00 uur ’s nachts krijgt. Tot 9 december vertrekt de laatste bus nog om 24.00 uur, na deze datum is dat dus een uur extra.

Emmen-Assen

Steeds meer inwoners van Groningen en Drenthe maken gebruik van de Q-Liner. Op een aantal lijnen gaat daarom vanaf zondag 9 december de frequentie toenemen in het aantal ritten. Bijvoorbeeld lijn 22 Emmen-Assen die op werkdagen ’s middags ieder half uur gaat rijden en ’s morgens een extra rit van Beilen naar Assen gaat maken. Deze extra ochtendrit rijdt in Assen door naar de scholen Penta, Quintus en Lariks.

alle wijzigingen

Naast de bovenstaande opgesomde wijzigingen zijn er nog meer wijzigingen in de dienstregeling. Een overzicht met alle wijzigingen en de nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.