Veel verkeersborden omgeving Pollux in Klazienaveen voor aanleg glasvezelnetwerk

U hebt het waarschijnlijk ook al opgemerkt dat er de afgelopen weken extreem veel hekken en bewegwijzeringsborden in Klazienaveen geplaatst zijn. Reden: het bedrijventerrein Pollux krijgt (eindelijk) een glasvezelnetwerk dat wordt  aangelegd door Bright Access.

bedrijventerrein Pollux

Al de bewegwijzeringsborden zijn bedoeld voor de aanleg van het (nieuwe) glasvezelnetwerk. Binnen enkele weken start glasvezelbedrijf Bright Access met de aanleg van een glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Pollux en het Bedrijvenpark A37 in de gemeente Emmen. Het project wordt ondersteund door de gemeente Emmen.Klazienaveen Pollux

beschikbaar voor ondernemers

Bijna ex-wethouder Economie Bouke Arends: “Tegenwoordig kunnen bedrijven niet meer zonder snel internet. De vraag hiernaar zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen. Als gemeente zijn wij dan ook blij dat er vanaf nu glasvezel beschikbaar is voor de ondernemers hier in Emmen en Klazienaveen.”

Pollux Klazienaveen

Ook Ruud Plas, ondernemer op bedrijventerrein Pollux in Klazienaveen, is enthousiast: “We zitten hier te springen om betaalbaar glasvezel. Doordat Bright Access hier gaat aanleggen, zal het terrein hier in de toekomst ook alleen maar aantrekkelijker worden voor nieuwe bedrijven. Het terrein is gevestigd aan belangrijke verbindingswegen en er heerst hier dan ook een uitstekend ondernemersklimaat. De aanleg van glasvezel maakt ondernemen in Klazienaveen nog aantrekkelijker voor gevestigde bedrijven én nieuwkomers. Zij hebben hiermee prima faciliteiten om te kunnen groeien.”

Op bedrijventerrein Pollux in Klazienaveen beschikt Bright Access binnenkort over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die gevestigd zijn op dit bedrijventerrein, kunnen daarom binnen afzienbare tijd over een voordelige en snelle  glasvezelverbinding beschikken.

De kosten van een glasvezelaansluiting zijn voor ieder bedrijf op het industrieterrein hetzelfde, namelijk € 149,- per maand voor een aansluiting met een capaciteit van 10 Gbps. Afhankelijk van de behoefte van de gebruiker kunnen daar kanalen op worden geleverd voor verschillende Clouddiensten zoals internet, telefonie, werken in de Cloud, beveiliging etc.

Levering

Het bedrijf Bright Access doet niet ingewikkeld, want levering kan al plaatsvinden binnen vier weken! De aansluiting bestelt u gewoon bij uw eigen ICT leverancier of één van hun andere partners.

Directeur van Bright Access, Janarthanan Sundaram: “Over glasvezel wordt meestal veel te ingewikkeld gedaan. Wij leggen glasvezel aan vanuit de visie dat glasvezel een nutsvoorziening is. Door een efficiënte aanpak – zonder vraagbundeling of subsidies – kan Bright Access glasvezel veel goedkoper aanbieden dan concurrenten. Samen met onze lokale partners zorgen wij ervoor dat de lijnen kort blijven. Dat is wat de MKB-ondernemer wil.”

Het netwerk van Bright Access is 100% open. Ieder ICT-bedrijf kan er diensten over leveren. In de gemeente Emmen en omgeving wordt onder andere samengewerkt met InBusiness ICT, I-Beheer, Infracom, Itass, PhoneData, Cloud24 ICT, B.A.I. IT Solutions en Partell.

Meer informatie over Bright Access is te vinden op http://www.brightaccess.nl