Kandidaten gezocht voor Drentse Talentprijs Cultuur 2019

Er worden kandidaten gezocht voor de Drentse Talentprijs Cultuur van 2019. Talenten, en ook groepen die dit jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd, kunnen voorgedragen worden door inwoners en organisaties uit Drenthe.

De Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur van 2019. De prijs is bedoeld voor talenten die in 2018 een bijzondere prestatie hebben geleverd en de capaciteiten bezitten om zich verder te ontwikkelen om door te kunnen groeien naar een nationaal podium.

voordragen Drentse Talentprijs Cultuur

De talentprijs kan uitgereikt worden aan een individu maar dat kan ook een groep zijn. Niet alleen inwoners van Drenthe, maar ook voormalige inwoners komen voor de Drentse Talentprijs Cultuur in aanmerking. Het voordragen van kandidaten kan door een e-mail te sturen naar helma@kunstencultuur.nl.

drie kandidaten

De aanmelding kan gedaan worden door inwoners van Drenthe en bijvoorbeeld een organisatie. De voorgedragen kandidaten worden voorgelegd aan een Drentse jury. De jury nomineert drie kandidaten voor de prijs. Deze drie genomineerden worden voorgelegd aan een landelijke jury die de uiteindelijke winnaar aanwijst.

bedrag en een sculptuur

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt in april 2019 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dit wordt gelijktijdig met het uitreiken van de Drentse Anjer-prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe gedaan. De Drentse Talentprijs Cultuur bestaat uit een bedrag van €2.500,= en een sculptuur van Els Mondt.

jong cultureel talent

De Drentse Talentprijs Cultuur is in 2010 in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan jong cultureel talent in Drenthe. Belangrijkste criterium voor de prijs is dat de kandidaten in het voorgaande jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. Daarnaast spelen potentie om door te groeien en ontwikkeling een rol bij de beoordeling. Vorig jaar werd de Drentse Talentprijs Cultuur gewonnen door musicaltalent Willemien Dijkstra uit Sleen. Eerdere winnaars waren dj Cody Hidding, trombonist Arjen Linker, schrijfster Jante Wortel en illustrator Marloes de Vries.

Voor meer informatie: www.kunstencultuur.nl