Programma opening Schaapskooi Weiteveen door koning Willem Alexander

Het programma van de officiële opening door koning Willem Alexander van de nieuwe Schaapskooi in Weiteveen aanstaande donderdag 27 september is bekend.

Sint Franciscus  basisschool

Het bezoek van de koning start met een rondrit vanaf de Zuidersloot in Weiteveen met de Veenland Express. De route gaat door het centrum waar de kinderen van de Sint Franciscus  basisschool hem een warm welkom gaan heten.

ontwikkeling nieuwe schaapskooi

Vervolgens gaat de stoet via de Plantsoenweg, de Ingenieur Biewengaweg en de Ambachtsweg om zo tegen de klok van 11.00 uur te arriveren bij de nieuwe schaapskooi. Hier wordt de koning bijgepraat over de ontwikkeling van het Bargerveengebied met de nieuwe schaapskooi dat met de ruim 1000 schapen en meer dan 100 runderen uniek is in Nederland.

Vervolgens opent om 11.30 uur de koning officieel de nieuwe schaapskooi om daarna met herder Luuc Bos en de schapen een klein stukje het hoogveengebied in te lopen en naar het uitzichtpunt boven op het restaurant ‘Bij Wollegras’. Henry Schepers, voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen Weiteveen zal  daar iets gaan vertellen over de historie van het Bargerveen.

Bij Wollegras’

In het bezoekerssteunpunt ‘Bij Wollegras’ zelf, zal de koning wat gaan praten met inwoners, ondernemers en organisaties over hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van het hele gebied. Aansluitend zal Daniël Lohues buiten op een podium een optreden gaan verzorgen.

bezoekers

Gedurende het bezoek van de koning zal het terrein van de schaapskooi slechts beperkt toegankelijk zijn voor het publiek. De schaapskooi zelf is tijdens het koninklijke bezoek uitsluitend toegankelijk voor de genodigden.

pendelbussen

Om de belangstellenden toch iets mee te laten krijgen van het gebeuren, zal er buiten op het terrein een groot videoscherm worden geplaatst. Er geldt een dringend verzoek en advies om zoveel als mogelijk te voet te komen. De parkeermogelijkheden zijn ter plaatse erg beperkt. Maar er zullen voor de mensen die slecht ter been zijn pendelbussen gaan rijden. Aan alle bezoekers wordt koffie of thee met een lekkernij aangeboden.

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)