Renovatie Zustermonument RK kerk bijna gereed

De renovatie van het Zustermonument bij de RK kerk in Klazienaveen, gelegen aan de Stellingstraat, is bijna helemaal gereed. Nog slechts een paar paaltjes, gras en wat plantjes en de renovatie is compleet.

De nieuw gecoate bankjes, die een prachtige blauwe kleur hebben gekregen  bij Zincoat Poedercoating BV in Nieuw-Amsterdam, zijn vandaag teruggeplaatst. Het EOP Klazienaveen heeft hier zijn hand in gehad, en eerlijk is eerlijk, het ziet er fantastisch uit. Als het meezit worden er binnenkort de plantjes omheen geplant.

Diamantkoppalen

In een later stadium worden er nog zogenoemde Diamantkoppalen geplaatst. Als dit laatst genoemde ook uitgevoerd is, kan EMCO het graszaad in het deel Zustermonument Stellingstraat 2018dat nu nog zwart zand is, zaaien. Hierna wordt het tijd om rondom het zustermonument het opgeknapte terrein van nieuwe struik- en perkplanten  te voorzien.

Jeugd

Het EOP hoopt nu, dat de jeugd vanaf nu wat meer respect gaan tonen. Een aantal onder hen hebben in een kort verleden vernielingen gepleegd aan het zustermonument zelf, maar ook de bankjes vernield en geürineerd op het monument. Het EOP heeft er veel vrije tijd, energie en een behoorlijk bedrag van het jaarbudget aan moeten besteden om de renovatie te kunnen laten slagen.

Het zustermonument is nu weer in een uitstekende staat en is keurig hersteld. De mensen van het EOP hebben, geheel terecht, al veel complimenten mogen ontvangen van passerende Klazienaveners.

Buurtsupport

Het EOP kan veel zelf, maar zonder Buurtsupport wordt het toch wel wat lastiger. Jan Gerfen, woordvoerder van het EOP: “De mannen van Arend Hoffkamp (mensen van de buurtsupport) hebben prachtig werk afgeleverd! Het straatwerk is geweldig mooi  geworden, en dat mag ook best wel eens een keer gezegd worden.”

Gerfen: “Wij als EOP zijn er ontzettend blij mee en daarmee zeggend: Klazienaveen kan er trots op zijn om een dergelijk monument in het dorp te bezitten!”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!